Esenlerin Şanslı Dernekleri

Esenlerin Şanslı Dernekleri

Esenler belediyesinin düzenlediği “Anadolu meclisi “ismi adlındaki etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Meclisinin Bu haftaki konuğu Bayburtlular Derneği idi.





Esenlerin Şanslı Dernekleri


Esenler belediyesinin düzenlediği “Anadolu meclisi “ismi adlındaki etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Meclisinin Bu haftaki konuğu Bayburtlular Derneği idi.

Anadolu Meclisinin: genelde konukları il bazında derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden seçilmişlerdi. Bu haftaki Anadolu meclisinin konuklarından Bayburtlular Derneği Esenler şube başkanı Fuat Saka ve ekip arkadaşları alışılmışın dışında tutum sergileyerek salonda bulunanlara ve fotoğraf karelerine farklı yansıdılar.


Kapsam alanına giremeyenler
Bizimde objektiflerimize yansıyanlar salondakilerin düşüncelerden farklıydı. Esenler’de 500’ü aşkın dernek bulunmasına rağmen, belediyenin bu etkinliklere katılanların mutluluğunu, katılamayanların ise üzüntüsünü gözlemledik. Kapsam alanına giremeyen derneklerin “Bizde bu etkinliklerde olmayı çok isterdik, eğlenmek, hemşerilerimizle bir arada olmak ve yöremizin zenginliklerini tanıtmak, kültürümüzü Esenler halkı ile yaşamak hakkımız olsa gerek.  Anadolu Meclisi etkinliklerinden nasiplenemeyenler olarak, Belediyeye ve Başkana sizin aracılığınızla seslenmek istiyoruz. Ellere var bize yok mu?” diyerek ötekileştirildiklerini dile getirdiler.



Bayburtluların sayesinde İsrail özür diledi
Esenler Kültür merkezinde yapılan yemekli geceye katılım yoğundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Bayburtlular Derneği Esenler şube başkanı Fuat Saka mikrofonu eline aldığında, kendisinden methiyeler bekleyenler sukutuhayale uğradılar.Saka salonda bulunanların beklediği teşekkür konuşmasını yapamadı, ama Ülke sınırlarının dışına çıkarak, Bayburtluların; Somali’de 5 kuyu açtıklarını ve İsraillileri dize getirdiklerini, özür dilettiklerini tarihi bir konuşma ile dile getirdi. Saka konuşmasının bir bölümünde “Çok heyecanlandım ilk defa Bayburtluların karşısında konuşuyorum, Kaymakam ve Belediye başkanının bulunduğu ortamlarda çok konuştum ve hiç bu kadar heyecanlanmadım. Bayburtlulara hitap etmek çok zormuş, heyecanımda bundandır” ifadelerinde bulundu.