Esenler'in Şampiyonunu ESDEF Karşıladı

Esenler

Esenlerin çocuğu, Avrupa Karatede şampiyonu Burak Uygur’u, Esenler dernekler federasyonu ESDEF havaalanında çiçeklerle karşıladı… Birçok başarı elde etmiş bir ailenin ferdi olan Burak Uygur, önemli b

Esenler’in Şampiyonunu ESDEF Karşıladı
Esenlerin çocuğu,  Avrupa Karatede şampiyonu Burak Uygur’u, Esenler dernekler federasyonu ESDEF havaalanında çiçeklerle karşıladı… Birçok başarı elde etmiş bir ailenin ferdi olan Burak Uygur, önemli başarılara imza atmanın ve şampiyon olmanın gururunu yaşadı ve Esenlere yaşattı.
 
Şampiyon sporcumuzu Salı sabahı saat 03.00 da Yeşilköy Atatürk havaalanında ESDEF Başkanı Cuma Helvacı, Kırşehirliler dernek Başkanı Ramazan Doğan, Samsun Alaçamlılar Dernek Başkanı Mustafa Elibol, ESDEF yönetim kurul üyesi Alparslan Eyüboğlu ve Esenler yerel basını çiçeklerle karşıladı...
 
Havaalanındaki karşılamadan bir hayli memnun olan şampiyon sporcumuz Burak, duygulu anlar yaşadı ve sıcağı sıcağına açıklamada bulundu.
 
Uygur, “Tokyo 2020 olimpiyatları için maçlar yapıyoruz ve bu maçlarda topladığımız puanlarla 2019 Nisan ayında kimlerin olimpiyatlara gideceği belli olacak. Bu maç o maçlardan biriydi, şu an Avrupa şampiyonluğunda kazanılan puanların sonucunda, en fazla puan alan Türkiye’yi Tokyo 2020 olimpiyatlarında temsil edecek.
  
Uygur, “Doğma büyüme Esenlerliyim ve Esenlerli olmanın gururunu yaşıyorum. Esenler spora yatkın ve sporcu yetişmesine elverişli bir ilçedir. Tüm ailelere söylüyorum “çocuklarınızı spora yönlendirin, başarı sporla gelir” spor zeki ve çevikliği de getirir. Spor okumamıza engel olmadığı gibi okumadaki başarımıza katkı sunar. Spor gençlerimizi topluma kazandırır, bizleri sosyalleştirir, tüm kötü alışkanlıklardan kurtuluşun ilacı spor olduğunu söyleyebilirim. Ayrım yapmadan tüm spor dallarının çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Spor gençlerimize imkanlar sunar, bu imkanlardan en önemlisi dünyanın birçok ülkesine spor müsabakaları için gitmenizi sağlar, yani sporla hem seyahat eder hemde dünyayı gezmiş tanımış olursunuz.
 
Uygur, “Üniversitede son sınıfta okuyorum, benim üniversiteye girişim ve derslerimde başarılı olmamı spora borçlu olduğumu söyleyebilirim.  Şayet eğitimde başarılıysam bunu birazda yaptığım spora borçluyum. Sporun birçok artısı var ama eksisi yok. Ben Esenlerde kısıtlı imkanlarla spor yaparak bugünlere geldim. Benim başarılarımda babam Zeki Uygur’un ve Uygur spor kulübünün emeği çok fazla. Amatör spor yapan arkadaşlarım sabırlı olsunlar ve bir gün zirveye çıktıklarını görecekler yani azimle çalışırlarsa karşılığında başarıyı yakalayacaklar.
 
Uygur, “En büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek ve bu şampiyonada vatanıma bir olimpiyat şampiyonluğu madalyası, olimpiyat altını kazandırmaktır. Beni bu saatte karşılayan ve yanımda olan herkese teşekkür ederim” dedi…
 
ESDEF Başkanı Cuma Helvacı,” Esenlerimizi şampiyonuna hoş geldin demek için buradayız. O bizim gururumuz ve çocuklarımızın örnek alacağı bir gencimizdir. Burak şampiyon oldu biz gururlandık. Başarılarının devamını diliyorum ve başarılarının ülkemize, Esenlerimize hayırlı olsun. Bizler ESDEF olarak kendilerinin yanındayız”  dedi…
 
Uygur ailesi kimdir?
Burak Uygur: Esenler'de bulunan ve babasının antrenörlüğünü yaptığı Uygur spor Kulübü'nde 5 yaşında aktif olarak karateye başladı. Baba Zeki Uygur, Karatede milli takım antrenörü, ulusal ve uluslararası birçok dereceye sahip birisi… Burak Uygur’un  5 kardeşi de kendisi gibi uluslararası birçok başarı elde etmişler. Burak Uygur, 20 yaşındayken Avrupa şampiyonluğuna uzanmış Malatya nüfusuna kayıtlı ailenin bir ferdidir.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli