Esenlerin Şampiyonu Buruk!

Esenlerin Şampiyonu Buruk!

Romanya’da düzenlenen Avrupa amatör kulüpler Kick Boks turnuvasında 81 kiloda ülkemizi temsil eten Samet Keser altın madalya altı. Yurda dönen Esenlerimizin şampiyon boksörü mutlulukla burukluk arasında bir ye




Esenlerin Şampiyonu Buruk!
 
Romanya’da düzenlenen Avrupa amatör kulüpler Kick Boks turnuvasında 81 kiloda ülkemizi temsil eten Samet Keser altın madalya altı. Yurda dönen Esenlerimizin şampiyon boksörü mutlulukla burukluk arasında bir yerde...
 
Esenler Trabzonlular Derneği'nde birkaç arkadaşıyla çay sohbetinde rastladığımız şampiyon gazetemize burukluğunu gizlemeden samimi söylemlerde buluntu.  
 
Keser, “Spora başlamamdaki amacım kendimi savunmak, birilerine karşı kendimi korumak içindi. Fakat spor yapmaya başladıktan sonra hocalarımın da telkinleri ile sporun birilerini dövmek için yapılmayacağını, ahlaklı bireyler olmak ve sağlıklı bir gelecek için yapıldığını öğrendim. Ben Esenler'de doğdum, Esenler'in çocuğuyum. Ekonomik olarak ne benim ne de ailemin durumu iyi değil. Bu sporu yapabilmek ve istenilen başarıyı elde etmek için ekonomik şartlarınızın iyi olması gerekir. Zira efor sarf ediyorsun iyi beslenmek gerekli ve düzenli bir yaşamın olması gerekir.
 
Bugüne kadar birçok başarı elde ettim ancak aldığım bu kupanın anlamı ve değeri çok daha büyüktür. Kolay değil king boksta Avrupa şampiyonu oldum. Benim bu başarımda emeği geçen hocam Abdullah Ergezer’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bana sahip çıkan her zaman destek olan Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz'a da teşekkür ederim. O sadece bana değil Esenler'de birçok gence ağabeylik yapıyor, onu çok seviyorum. Çok zor şartlarda elde ettiğim bu şampiyonluk kupasını önce ülkeme, Esenler halkına ve bu ağabeylerime hediye ediyorum.
 
Kardeşim Selahattin de Milli boksördür. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde boks yapıyor, onunda benim başarılarımda çok emeği geçti. Antrenmanlarımı onunla yapıyorum, Esenler Doğan Spor'da king boks yapmaya başladım Ülkemizde amatör spor dallarının durumu iç açıcı değil devletten yeterli desteği alamıyoruz. Romanya’da Avrupa şampiyonu oldum, çok sevindim fakat bu buruk bir sevinçtir. Bir futbolcu milyonlar alırken biz cep harçlığı bulamıyoruz. Bizlere sahip çıkılmasını istiyorum, Esenler'deki gençler! Sokaklarda ellerinden tutan yok! Heba oluyorlar, bu gençlere sahip çıksınlar göreceksiniz yüzlerce Sametler yetişecek ve Ülkemizin Bayrağını dalgalandıracaklardır.  
 

Ben kendi çabalarımla bu başarıyı yakaladım. Bizim gibi gençlere imkânlar sağlandığında göreceksiniz daha büyük başarılar yakalayacağız Zeki Başkanım beni Esenler Belediye Başkanının yanına götürdü, kendisinden bana sahip çıkmasını istedi. Son olarak size bir hikâyemi anlatayım, bir arkadaşım bana Tayland’a gidelim Tayland Kralının karşısında dövüşeceğiz dedi. Kendi imkânlarımızla Taylan Kralını karşısında müsabakalara çıktım. Burada da başarılı oldum, bu olay benim için bir maceraydı.