Esenler'in Pazar Fiyatları Cep Yakıyor

Esenler

Türkiye genelinde sebze-meyve fiyatlarında yaşanan artış Esenler’de de semt pazarlarına yansıdı.

Esenler’in Pazar Fiyatları Cep Yakıyor
Türkiye genelinde sebze-meyve fiyatlarında yaşanan artış Esenler’de de semt pazarlarına yansıdı.
 
Esenler- Kâzımkarabekir semt pazarında müşterinin fazlalığı, alışveriş yapanların azlığı, bakıpta alamayanların olduğu, filelerin dolmadığı, vatandaşların pahalılıktan dert yandığı objektiflerimize yansıdı. Pazar fiyatları bir önceki haftaya göre biraz bahalıydı…
 
Kışın vazgeçilmez balıklarından olan hamsinin kilosu  12 TL
Mutfakların en lezzetli ürünleri arasında yer alan domatesin 5 TL, Kışın vazgeçilmez balıklarından olan hamsinin kilosu  12 TL, biberin 8 TL arasında fiyatlarda olması dudak uçuklattı.  Pazarcılar, “tarım maliyetlerinin yükselmesi yerli ürünlerin bile fiyatını değiştirdi” dediler. Pazara kış erken geldi. Kışın en sevilen ürünlerinden mandalina ve sera havuçları da bu haftada pazardaki yerini aldı. Mandalina 4 TL, soğan 2 kilo 9 TL, Patates 5 TL den satıldı.  Yazın ortasında 8 -10 TL arasında değişen fiyatı ile gündeme bomba gibi düşen soğan ve patates eski fiyatına dönemese de düşüşü yaşadı.


Kış ayının gelmesiyle birlikte meyve fiyatları el yakıyor. Çarşı ve pazarlara alış veriş için çıkan vatandaşlar çoğu zaman tezgâhların yanından geçip gidiyor.
 
Önceki senelerde yaz mevsimiyle birlikte düşen fiyatlar bu sene gerilemedi. Bu duruma bir de yüksek enflasyon eklenince hem vatandaş hem de esnaf zor günler geçiriyor.
 
Türkiye genelinde olduğu gibi Esenler’de de kış mevsimi boyunca yükselen sebze-meyve fiyatlarının düşmemesi hem esnafı ve hem de vatandaşları mağdur ediyor. sebze-meyve fiyatlarının yüksek olmasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden pazar esnafı, yetkiliklerden acil çözüm beklediklerini söylediler.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli