Esenler'in Konseyinin İçi de Dışı da Boş

Esenler

Esenler Kent Konseyi 2013 Şubat ayı toplantısı Yıldız Teknik Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

Haber /Hüseyin Koç



Esenlerin Konseyinin İçi de Dışı da Boş


Esenler Kent Konseyi 2013 Şubat ayı toplantısı Yıldız Teknik Üiversitesi konferans salonunda yapıldı.

Kent Konseyi toplantısına; siyası parti ilçe başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, muhtarlar, hemşeri dernek başkanları, ESİNDER Başkanı ve bazı komisyon üyeleri katıldılar. Toplantının içeriği boştu. Toplantının boş sözlerle geçiştirilmesi Kent Konsey toplantısını amacının dışına taşmasının başlıca sebebi olmuş oldu, birkaç konuşmacının Kentin sorunları ile ilgisi olmayan konularda beyanda bulunması ise Esenler'in böyle toplantılara hazır olmadığını, yeterli kadrolarının olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

Toplantıda söz alan İKRA Dernek Başkanı, ”Türk insanına acilen kitap lazım, kitap deyip de geçmeyin, kitap okuma alışkanlığını insanlarımıza öğretmemiz lazımdır” dedi.



İlçe Milli eğitim Müdürü Bayram Ercan ise, Esenler'in eğitimde çağ atladığına vurgu yaparak okullardaki öğrenci sayılarını ve yeni yapılacak okullar hakkında bilgi verdi. Öğretmen ve öğrenci sayılarını söyleyerek Konsey üyelerini ve katılımcıları bilgilendirdi.  

Kızılay Başkanı; Kongre yapacaklarını, fırsat bu fırsat diyerek anons etti.



ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci; ”Esenler'de seyyar satıcıların çevreyi rahatsızlığını dile getirerek vergi vermediklerini söyledi, şehir hayatına alışamayan insanımızın halen Taha balkonlardan kilim silkelemelerine değindi, çanak anten kirliliğimden ne zaman kurtulacağız ve kablosuz yayına geçeceğiz" dedi.


Futbolcuların sorununa değinen birlik Başkanı Belediye Başkanı'ndan destek istedi.


Pir Sultan Dernek Başkanı Natır Çatar, “Defalarca Cem Evi isteğimiz olmasına rağmen bir sonuç alamadık aslında bu sorun hepimizin sorunudur, Demokrasiden, özgürlükten, barıştan bahsedeceksek gelin öncelikle bu sorunu çözelim" dedi.


Son konuşmacı ise Fuat Saka, konuşması tamamen bilimsel ve kitabına uygundu. Salonda olanlara tek tek teşekkür eten saka, salonda olmayanlara teşekkür etme fırsatı bulamadan kürsüden indi.



       

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli