Esenlerin AKP'li Belediyesi Esnafı Çileden Çıkardı

Esenlerin AKP

Esenler’de kapalı cadde üzerinde bulunan esnaflar, İBB AK Parti Grup Başkanvekili aynı zamanda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu vatandaşlara çifte standart uyguladığını, kendilerinden olmayan esnafa ağır yatır?

Esenler 'de zabıta ekiplerine kızan esnaf sepet içerisindeki ayakkabıları dükkanın önünde yaktı. Sarı çizgi kıyamet alameti oldu.


Esenler Belediyesi, İstanbul’da ki diğer belediyelerdeki gibi caddelerde işgaliye düzenlemesine gitmiş ve dükkanların önüne sarı çizgi çekerek sınırı koymuştu. Bugün Esenler Davutpaşa caddesi üzerinde esnaflık yapan bazı dükkan sahiplerine konulan sarı çizgi sınırından dolayı biriken borçlarının ödenmemesi üzerine belediye zabıta ekipleri tahsilat seferberliği başlattılar. Yapılan uygulamada ödeme zorluğu çeken esnafla tartışan Zabıta para yerine esnafın dışarıda bulunan mallarını hiçbir tutanak tutmadan arabalara yükleyerek belediyenin deposuna götürdüler.
 
Esenler Belediyesi Zabıta ekipleri ile esnafın yaşadığı gerginlik üzerine, bir esnaf tezgahından aldığı ayakkabıları cadde üzerinde yaktı.
 
Olayın gerçekleştiği cadde esnafıyla yaptığımız söyleşide “ Esenler Belediye Başkanı böyle giderse canımızı alacak. pandemi dolayısıyla zaten zor günler geçiriyoruz, belediyenin en azından şu dönemde işgaliyeler konusunda bir az olsun tolerans göstermesini istiyoruz. Dışarıya ürünlerimizi koymamızın asıl nedeni caddeyi kullanan insanların dükkanların önüne konulan ürünleri gördüklerinde içeri girip alışveriş yapıyorlar. Ayrıca caddenin araç trafiğine kapalı olduğunu ve bu yüzden de yapılan işgaliyelerin kimse için bir tehlike oluşturmadığını sizde görüyorsunuz. AKP’li Esenler Belediyesi bizlere bugüne kadar böyle bir baskı uygulamamıştı. Bugün böyle bir baskının altında yatan neden ise bizler AKP’li olmadığımızdandır. Şayet AKP’li isen sarı çizgi kuralını ihlal edebilirsin, işgaliye ödemezsen de kimse sana dokunmaz.

 Cadde Esnafı kendilerine yapılan uygulamanın haksız olduğunu, bu durumu gerekli yerlere şikayet edeceklerini belirttiler. Şayet bir sonuç alamazsak yasal yollara başvuracağız.  Esenler’de bazı nüfuzlu kişileri koruyorlar. Yapılan bu çifte standarda dur demek için imza kampanyası başlattık” dediler.

HELALİNDEN ÇALIŞAN ESNAFA CEZA


ARKASI OLAN ESNAFA NE CEZA NE YAPTIRIM

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli