Esenler'in 2017 Yılı Huzur Toplantısı ve Hocalar

Esenler

Polis-halk ilişkilerini geliştirmek, Esenler’lilerin sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 Yılı Huzur Toplantısı Kaymaklık

Esenler’in 2017 Yılı Huzur Toplantısı ve Hocalar
 
Polis-halk ilişkilerini geliştirmek, Esenler’lilerin sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017 Yılı Huzur Toplantısı Kaymaklık toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Konuşmak için konuşan Camii hocaları ise sadece konuştu” Allah razı olsun” dediler. Mahalle muhtarlarından, Mahmut Hüneroğlu ve Rüstem Beyaz, bazı aksaklıklara dokunarak sitem ettiler. Yani hiçbir sorunu olmayan, mutlu müreffeh Esenler tarifi ortaya çıktı, Esenler’li olup da Esenler’de oturmayanların çok şey kaybettiği bir durum gözlemlendi.

Huzur toplantısı açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Polis-Halk dayanışmasını geliştirmek ve vatandaşın taleplerini, vatandaştan dinlemek amacıyla düzenlenen Huzur Toplantısına diğer toplantılara göre ilgi fazlaydı
Huzur toplantısına, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediyesi Başkanı M. Teyfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Cevat Dağdeviren, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Çetin kaya,CHP Meclis üyeleri Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, Birim müdürleri,STK temsilcileri, muhtarlar , Camii İmamları ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Göksu, salona girer girmez herkesi selamladı ve CHP’li meclis üyeleri Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç’a özel selam vererek samimi bir ortam yarattı.

İlçe emniyet müdürü Cihat Dağdeviren geçen bir yıllık emniyet çalışmalarını rakamlarla istatistikî verilerini açıkladı.
Dağdeviren istatistik verileri açıkladıktan sonra Kaymakam Şahin sözü belediye başkanına verdi. Esenlerin “Esenlik Kenti, Huzurun şehri” olduğunu söyleyen, Belediye başkanı “yaşadığımız bu şehirde birçok fiziki sorunları geride bıraktık. Şu anda üzerine yoğunlaşmamız gereken en önemli şeyin normalde sosyolojik anlamda şehrin Güvenliğini tehdit eden bir takım davranışların geliştiğini gözlemliyoruz.”


Kendinizi Esenlerin güvenliğinden ve huzurundan sorumlu görün
Huzur ve güvenlik dediğimizde Kaymakamımız ve emniyet müdürümüzün gözüne bakıyoruz ifade eden belediye başkanı “ Oysa Dünya’nın hiçbir yerinde, şehirlerin güvenliği yalnız polisiye tedbirlerle çözülmediğini görüyoruz. Eğer biz kendimizin Esenlerin güvenliğinden ve huzurundan sorumluyuz diye kendimize bir görev adletersek, İstanbul’da en çok mesafe alan bir şehir oluruz. Bu anlamda hocalarımıza çok önemli görevler düşüyor. Esenler İstanbul’da en güvenilir şehirdir. Bir müjde vereyim size okullara güvenlik görevlisi veriliyor ve bütün sokaklara kamera sistemi getirerek güvenliği sağlayacağız. Bizden inşaat ruhsatı alan her kişiden bir kamera alıyoruz, şu anda 525 kamera aldık, 1000 kameraya daha ihtiyacımız var. Madde kullanımıyla ve uyuşturucuyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Söz sahibinden çoğalır. Bazen öyle şeylerle karşılaşıyoruz, “kendi yaşadığı şehri güvenlik sorunu olan bir ilçe olarak tanımlamasını kabullenemiyorum” yaşadığınız ilçenin güzelliğini kendi zihninizde kabullenmelisiniz” dedi.

Hiçbir sorunu olmayan, mutlu müreffeh Esenler
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ise, “Güvenlik, emniyet ve asayiş insanlığın var olduğu tarihten beri en önemli ihtiyaçtır. Emniyet ve asayişini bugün sizlerle birlikte tartışacağız” diyerek, huzur toplantısının ilçe için hayırlı sonuçlar çıkarmasını diledi.
Şahin, yaşadığınız şehir kötüde olsa güzel olduğunu söyleyin imasında bulunan Göksu’nun söylemini tekrarlayarak Göksu’ya destek oldu. Konukların bu sözler üzerine eleştiri yapması, Esenler’deki olumsuzlukları söylemesinin önü kesilmiş oldu.

Konuşmak için konuşan Camii hocaları ise sadece konuştu” Allah razı olsun” dediler. Mahalle muhtarlarından, Mahmut Hüneroğlu ve Rüstem Beyaz, bazı aksaklıklara dokunarak sitem ettiler. Yani hiçbir sorunu olmayan, mutlu müreffeh Esenler tarifi ortaya çıktı, Esenler’li olup da Esenler’de oturmayanların çok şey kaybettiği bir durum gözlemlendi.

Bu seneki huzur toplantısına her zaman olduğu gibi bu yılda uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlıların durumu damgasını vurdu. Uyuşturucudan teröre, trafikten toplumsal desteğe kadar her konunun işlendiği toplantıda, Katılımcıların sorularına Kaymakam Şahin ve Belediye başkanı Göksu cevap verdi. Kimse olumsuzluk üzerine bir şey söyleyemeden toplandı bitti.

 

  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli