Esenler'i borç ile yönetmeye çalışıyorlar

Esenler

SP Esenler İlçe Teşkilatı yerel basınla sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Esenler’i borç ile yönetmeye çalışıyorlar

SP Esenler İlçe Teşkilatı yerel basınla sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Toplantıda ükenin ve Esenler’in aylık gelişmeleri değerlendirildi, kahvaltı sonrası yerel basın emekçileri plaketle ödüllendirildi.
SP Esenler İlçe Merkezi'ndeki kahvaltıda İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, “Kapımıza dayanan sıkındıklardan nasıl kurtuluruz, hiçbir ayrım yapmadan kardeşliğimizi nasıl sürdürebiliriz” diyerek önemli açıklamalarda bulundu;

Bölgemizdeki kardeş kavgası bizim de kapımızı çalıyor

Yalçınkaya; ”Bir buçuk yıldır düzenli olarak her ay yerel basınla bir araya geliyoruz. Son iki ay gerçekleştiremedik. İki ayda görüldü ki memleketin huzuru bozuluyor. Biz sessiz kalmamalıyız. Sessiz kaldıkça çok da huzurlu olmayan bir dünyada yaşadığımızdan sorunlar artıyor. Mevcut durum itibariyle bölgemiz ve ülkemiz için durum daha ağır. Bölgemizdeki kardeş kavgası bizim de kapımızı çalmaya başladı. Bun sıkıntılardan nasıl kurtulacağız. Nasıl çıkış yolları bulacağız. Bu anlamda derin düşünceleri faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Çünkü biz bu memleketin gerçek sahipleriyiz.

Biz 70 milyonluk bir aileyiz. Değişik görüş ve mizaca sahip kardeşleriz hepimiz. İçimizde solcumuz farklı sağcımız farklı mizaca sahiptir. Milliyetçisi veya bir başkası da ayrı bir mizaca sahip olabilir. Bizim evimiz jeopolitik açıdan dünyanın en iyi ve en güzel yerinde. Bu durumdan yararlanarak aile saadetimizi ve evimizin düzenini bozmaya çalışabilirler, bu oyuna gelmemeliyiz. Bu dış güçlerin oyununu biz bozmalıyız. Yuvamızı dağıttırmaya varacak durumlarda uyarmalıyız.

Sanki Kurtuluş Savaşı veriyoruz da yunana karşı mı savaşacağız

Bize diyorlar ki, hangi taraftansınız, sanki kurtuluş savaşı veriyoruz da yunana karşı mı savaşacağız. Fransızlarla veya dış ülkelerle savaşta mıyız? Biz ülkemizi inşa etme peşinde olan, dimdik duran bir partiyiz. Bu millete yazı tura attırma dışında bir şey söylenmiyor, hangi tarafta olacağı söyleniyor. Biz bu kardeş kavgasının ortasında oluruz ve her iki tarafa da telkinde tavsiyelerde bulunuruz, merhametimizi ise adaletin önüne koyarız. Bu insanlığın ulaşamadığı en yüce değerdir. Kırk yıllık duruşumuz da budur.

Bir milyon toplarım inatlaşması doğru bir tavır değildir.

Ancak hak arama yöntemlerinde terörizm yoktur. Ama başbakanın dediği gibi ben %50’yi evde zor tutuyorum demesi de başbakanlığa yakışmaz. Ümüğünüzü sıkarım diyen bir başbakan olamaz. Bir milyon toplarım inatlaşması doğru bir tavır değildir. Bu davranışlar toplumu kardeş kavgasına götürür. Son on yıldır şov yaparak meydanlarda bağırarak gelinen durum bellidir. Hükümet tam bir sorgulanma aşamasına gelmişken muhalefet ve AKP oy artırma çalışmaları yapıyor. Ve her durum da AKP’ye yarıyor. Bu oyunu ve filmi biz sürekli izliyoruz ve uyarı görevimizi yerine getiriyoruz. Gündemi sağlıklı takip etmeyen bir durum oluştu. Biz kargaşanın bir an önce sonlandırılması için çalışıyoruz ve çalışacağız.

Didik didik ettik, 400 projeyi bulamadık

Esenler’e gelince, biz didik didik ettik 400 projeyi bulamadık. 400 gün uğraşsan bu projeleri bulamazsın. Belediyenin bir katalog, kitapçık bastırarak bu projeleri belgelemesi gerekir. Basın aracılığıyla toplumla paylaşması gerekir. Partilere ve Stk’lara göndermesi gerekir. Muhalefet ediyorsunuz alın bakın belediyemiz neler yaptı diyebilmesi gerekir. Bu belediye başkanı laflarla 400 proje yapıyor. Camiye tuvalet tamiratı, dört basamaklı merdiven yapmak proje olarak değerlendiriliyor. Bunları proje saymak doğru değildir. Belediye başkanının yüz bin hastalığı var. Al barak ile anlaşarak belediye yüz bin kredi kartı dağıtacaktı. Kart sahibinin bireysel sigortalı olduğu bir kart verilecekti. Hiçbir işe yaramaz bu karttan banka benim adıma da çıkarttı. Daha sonra inkar ettiler yüz bin kişi dağıtılacak kartı iki üç bin kişiye zor verdiler hem de hiç işe yaramayan bir kart oldu.

Esenler’i borç ile yönetmeye çalışıyorlar

İşleri yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Her şeyi abartarak on katı göstererek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Esenler’i borç ile yönetmeye çalışıyorlar. 139 trilyonluk bütçesi olan bir yerde 73 trilyon borç yapıyorlar ve sonra borç umurumda değil diyorler. Kimse kimseye bedel ödetmeden borç vermez. Biz korkuyoruz çok yakında belediye çok zor durumda ve aciz kalacak. Öyle bir aymazlık içindeler ki borçla iş yapmanın finansal maliyetini görmüyorlar. Borçların kaynağı tamamen israftan kaynaklanıyor. Hizmetten hiç kaynaklanan bir borç değil bu 73 trilyon.


Sen reklamcısın, şovcusun, televizyon çocuğusun

7 trilyon reklama harcanmış. Belediye başkanına Sen reklamcısın, şovcusun, televizyon çocuğusun deniliyorsa diyenler hiç de haksız sayılmaz. Bu milletin parasını har vurup harman savurmaya hiç hakkı yok. Harcamaya da hakkı yok. Belediye başkanı ve Belediyeyi yönetenler esenler’i mahvediyor.

Basının baskı altına alınmasına da karşıyız

Bu gerçekleri yazan basının baskı altına alınmasına da karşıyız. Basın gerçekleri özgür habercilik anlayışı ile tabiî ki yayın yapacak. Yayın yapmanın engellenmesi çok yanlıştır. Belediye başkanı da basını baskı altına almaya çalışmamalıdır. Biz böyle bir durumu kınıyoruz.

Toplantının sonunda İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya yerel basın emekçilerine birer plaket vererek basın hayatında başarı dileğinde bulundu.


 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı