Esenlere İthal Spor Kulübüne Tepkiler Geldi

Esenlere İthal Spor Kulübüne Tepkiler Geldi

Esenler Stadyumunun Erokspor verilmesi 500 bini aşkın nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Esenler’deki Amatör kulüplerin yöneticilerinin ve hocalarının tepkilerine neden oldu.

Esenlere İthal Spor Kulübüne Tepkiler Geldi
Esenler Stadyumunun Erokspor verilmesi 500 bini aşkın nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Esenler’deki Amatör kulüplerin yöneticilerinin ve hocalarının tepkilerine neden oldu.

Esenler spor kulüpleri kendilerine yeterli destek verilmediğini ve Kemer Mahallesi'ndeki Esenler Stadyumu’nun yapım aşamasında verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek sitem ettiler. Stadyumun Esenler’deki kulüplerimize ve Esenler gençliğine hizmet vereceğinin sözünü verenler, sözlerini tutmadılar ve Esenler’den bir genci bile bünyesine katmayan bir kulübün Esenler gençliğine ne gibi bir faydası olacağını birileri açıklasın.

Esenler spor kulüplerinin hocaları ve kulüp idarecileri bakın neler söylediler: Bizler yıllarca kısıtlı imkanlarla profesyonel kulüplere ve milli takıma futbolcular yetiştirdik, Esenlerin ismini duyurduk. Gençlerimizin ahlaklı olması için ve sokaklardan, kötü alışkanlıklardan vaz geçirerek toplumun iyi bireyleri olması için mücadele verdik, bizlerin başarılarını, karşılıksız hizmetlerimizi göremeyenler, başkalarının başarılarıyla övünmelerinin takdirini kamuoyuna ve Esenler halkına bırakıyoruz. Bizlere tanınmayan imkanlarla büyük işler başardık ama var olacak imkanları, Esenlerin yeri olan stadyumu bu semtin gençliğine sunmayanlarla Esenler kazanamaz, kaybeder. Esenlere yazık edildiğini görmeyenler büyük bir yanlışlığa sürüklendiklerini anlayarak hatalarından dönmelerini istiyoruz. Yönetenlerimiz haksızlık ve adaletsizlik yaptıklarını söylemek bizim görev ve sorumluluğumuzdur.

İmkansızlıkların olduğu dönemlerde başarıyı yakalayan kulüplerimiz, imkanların olduğu ve yaratıldığı dönemde yok sayılarak, başka bir ilçe takımının ödüllendirilmesini kabullenemiyoruz. Yer Esenlerin, yararlanan başkaları, Esenlere ve Esenlerde spor yapan gençlerimize haksızlık yapılıyor, yanlış yapılıyor. Ortada bir nimet varsa bundan buranın çilesini çekenlerin çocuklarının yararlanması gerekiyor, yapılan bir siyasi düşüncenin yanlışıdır ve bu iş adaletli bir iş değildir. Yetkililerin, Esenleri yönetenlerin ellerini vicdanlarına koymasını istiyoruz ve yapılan bu haksızlıktan geri dönmelerini talep ediyoruz” dediler.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da formasını giydiği Erokspor’u, Esenler'in profesyonel futbol kulübü yaptılar. Esenler sporun ve Esenler’de amatör spor yapan kulüplerin değerinin kalmadığı dönemi başlattılar. Erokspor'un getirisi ise TFF 3. Lig ekiplerine ligin ikinci yarısında Esenler Stadyumu gelerek Esenlerlilerle buluşacak olması düşünülüyor.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı