Esenlere Hayvan Barınağı İstiyoruz!

Esenlere Hayvan Barınağı İstiyoruz!

Esenlerli hayvan severlerden M.Ali Kozan hayvanlara insanlar tarafından yiyecek ve içecek verilmediği gibi fiziki şiddet uygulanmasını içi kan ağlayarak duygulu bir şekilde gazetemize açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Koç/7–24 Esenler Haber

Esenlere Hayvan Barınağı İstiyoruz!

Esenlerli hayvan severlerden M.Ali Kozan hayvanlara insanlar tarafından yiyecek ve içecek verilmediği gibi fiziki şiddet uygulanmasını içi kan ağlayarak duygulu bir şekilde gazetemize açıklamalarda bulundu.

Eskiden bina stoku az olduğundan hayvanların barınma sorunu yoktu

Hayvan dostu M.Ali Kozan “ aslında bu sorun ülkemizin köklü sorunlarındandır. Son günlerde medyadan duyduğuma göre Hayvan Partisi kurulması çalışmaları duyuyorum. Bu bizim için sevindirici haberdir. Eskiden bina stoku az olduğundan hayvanların barınma sorunu yoktu. Ancak günümüze gelindiğinde boş alan kalmadığından hayvanlara yaşam hakkı tanımıyoruz. Onları zehirliyoruz yâda işkence ederek öldürüyoruz. Kaymakama belediye başkanına ve halkımıza bu konuda sorumluluk düşüyor. Hayvanların haklarının da var olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. “


Esenler genelinde 7–8 arkadaş hayvanları yaşatmak için mücadele ediyoruz

Kozan “Esenler genelinde 7–8 arkadaş hayvanları yaşatmak için kendi imkânlarımızla mücadele ediyoruz. Kasaplardan aldığımız tavuk kırıntılarıyla gece-gündüz demeden hayvanların yoğun yaşam alanlarına bırakıyoruz. Esenlerde kültür seviyesi düşük olduğundan yaptığımız çalışmalar esnasında olumsuz tepkiler alıyoruz. Bazen bu tepkiler şiddete kadar varıyor. Benim bu konuda mahkemem var kedimi öldüren şahısla kavga ettik. Bana saldırdılar, sonunda mahkemelik olduk.”


Veterinerlerin az olduğundan sokak hayvanlarına yeterli hizmeti veremiyorlar

Kozan “Belediyenin Veteriner görevliler az olduğundan sokak hayvanlarına yeterli hizmeti veremiyorlar. Belediye başkanı ve yardımcılarıyla görüştüm hayvanların yaşadığı vahşetleri kendilerine anlattım. Kedilerin köpeklerin ölüm şekillerini, fiziki şiddete nasıl maruz kaldıklarını anlattım. Yardımcı olmalarını istedim. Hatta halkın bu konuya duyarlı olması için seferberlik yapmalarını istedim.


Müftülüğün Camiiler de vaaz verdirerek konuyu halka duyurmasını talep ettim

Kozan “Müftülüğün Camiiler de vaaz verdirerek konuyu halka duyurmasını talep ettim. Verilen vaazlar sonucunda bazı vatandaşların duyarlılık göstererek ağaç altlarına yiyecekler koyarak hayvanları doyurduklarını gördüm. Belediye başkanımız ise bez afişler astırarak duyarlılık göstermesi bizleri sevindirdi”.


Şahsen ben her düzenli olarak Bin TL'ye yakın bu konuda masraf ediyorum

Kozan “Şahsen ben her düzenli olarak Bin TL' ye yakın bu konuda masraf ediyorum. İlaçlar alıyorum, beslenmeleri için hayvan yemi alıyorum. Sakat ve hastalıklı hayvanları alıp Avcılar Veteriner Fakültesine götürüp tedavi ettiriyorum. Şuan bakmakta olduğum yaklaşık beş kediyi tedavi ve bakımını yapıyorum.”
Esenlerde acil müdahale için İBB’nin hayvan Ambulansını çağırdığımızda geliyordu. Şimdi ise bu Ambulans yok. Birde Esenler Veteriner Müdürlüğü Mesai saatleri dışında hizmet vermiyor.



Esenlerdeki Sokak hayvanlarına barınma yeri sağlanmalı.
Kozan “ Şimdi Esenlerdeki Sokak hayvanlarına barınma yeri tedavileri için maddi olanak sağlanmalı. Esenler Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne anında müdahale için Röntgen cihazının alınması gerekiyor. Halkımızın bilinçlenmesi için seminerler konferanslar vererek kamuoyu oluşturulması gerekir.”
Esenlerde sokak hayvanlarına fiziki şiddet uygulanmasın
Kozan “ Esenlerde Sokak hayvanlarına en azından sahip çıkılmıyor, bir bardak su ve yiyecek verilmiyor ise fiziki şiddet uygulanmasın. Özellikle genç çocuklarımız Nine hatun Parkında geceleyin hayvanları dövüştürerek mahalle sakinlerini rahatsız ederek, hayvanlara zarar veriyorlar. Bunun yanında yeni doğan köpek ve kedi yavrularını sokaklara bırakılıyor.”
Son olarak Kozan “Sayın Belediye Başkanımızdan 39 ilçe içerisinde bir öncülük yaparak duyarlı olmasını bekliyoruz.”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli