Esenler'e HDP Sahip Çıktı

Esenler

Halkların Demokratik Partisi ( HDP), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

Esenler’e HDP Sahip Çıktı
 
Halkların Demokratik Partisi ( HDP), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

Haber/ Serkan Basut

Bu kapsamda, HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi.
Listeleri teslim ettikten sonra açıklama yapan Bilgen, 24 Haziran seçimleri için listelerini tam olarak, 600 milletvekili adayını teslim ettiklerini belirterek, kadın temsilinin en yüksek olduğu partilerinin, bugün de aday listesinde yine eşit temsiliyeti esas aldığını ifade etti.

Açıklanan listedeki isimler arasında Esenlerden 2 aday açıklandı. Eski HDP İlçe başkanları Celal Alphan ve Mehmet Tayyip Arslan İstanbul 2. Bölgeden aday gösterildi.

Tüm partilerin aday listeleri açıklandıktan sonra her zaman olduğu gibi AKP ve CHP Esenler’den aday göstermezken, İyi partiden Ayhan Bölükbaşı 3 bölgeden Saadet Partisinde Tuğrul Yalçınkaya 2. Bölgeden aday gösterildi.

 HDP Esenler’e sahip çıkarak 2 aday birden göstererek 580 bin Nüfuslu ilçede tek adayla olunmayacağını gösterdi. HDP listelerini gören vatandaşlar HDP Esenlere sahip çıktı demekten kendilerini alamadılar.

Özellikle her seçimde Esenler’de en çok oyu alan AKP Esenler’i gene görmezden gelirken CHP ve MHP de aynı anlayışla AKP’yi izleyerek ilçe halkı yok sayıldı.
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı