Esenler'e Giren de Pişman Çıkan da

Esenler

Esenler ilçesinde uzun süreden beri yapılmaya çalışılan projesiz çalışmalar, hem sürücüleri hem de vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Ersel Aydoğdu/7-24EsenlerHaber

Esenler’e Giren de Pişman… Çıkan da

 
Esenler ilçesinde uzun süreden beri yapılmaya çalışılan projesiz çalışmalar, hem sürücüleri hem de vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
 
Saat 15:00 sıralarında Esenler ilçesinin yabancısı olan TIR şoförü kocaman TIR ile Esenlere büyük umutlarla girdi. Emin adımlarla istediği istikamete gitmeye çalışan şoför proje engeline takıldı. Esenler Dijital Kütüphanesinin yanından aşağı istikamete doğru giderken yeni yapılan tünelin önünde TIR dorsesi yere takıldı ve hem kendisinin hem de vatandaşların çile çekmesine sebep oluyor.
 
Olay yerine toplanan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında mırıldanarak yetkililere sitem etmeye başladılar.

                      

Esenler’in saygın mühendislerinden Dost Mühendislik sahibi Mustafa Usta; “Bu tünel zaten hatalı. Ne İsa’ya yaradı ne de Musa’ya. Büyük araçlarla seyir eden araçlar böyle sıkıntılı anlarda çaresizce ara sokaklara girme mecburiyetinde kalıyor. Hani bir atasözü vardır. ‘Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur.’ Bir kere tünel yapılırken o rampa tıraşlanmalıydı. O zaman eğim de azalabilirdi. Yol projelerinde kırmızı ve siyah kodlar vardır. Bu kodlar belirlenmeden yol yaparsan ve yaptığın işi projelendirmezsen sonucu da böyle olur. Alel acele yapılan bu tip çalışmalarda sıkıntıyı ise vatandaş çeker. Keşke bu işi bilen teknik ekipler bu çalışmalara dâhil edilebilseydi ve bu insanların görüşleri alınsaydı. Bu çalışmaları yapanlar herhalde genlerindendir ki ‘ben bilirim, ben yaparım’ anlayışından vazgeçemiyorlar” dedi.

                         


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli