Esenler'deki Yeryüzü Sofrasında Birlik Ve Beraberliklerini Perçinlediler

Esenler

Ramazan ayına girdiğimiz günden bugüne Antikapitalist Müslümanlar, iktidarın ve zenginlerin şaşalı iftar sofralarını protesto etmek için tüm parklarda olduğu gibi Esenler'de de ‘Yeryüzü Sofraları&r

Esenler'deki Yeryüzü Sofrasında Birlik Ve Beraberliklerini Perçinlediler

Ramazan ayına girdiğimiz günden bugüne Antikapitalist Müslümanlar, iktidarın ve zenginlerin şaşalı iftar sofralarını protesto etmek için tüm parklarda olduğu gibi Esenler'de de ‘Yeryüzü Sofraları’ adıyla yer sofrası kurarak. İftar yaptılar.

Esenler kapalı Cadde’de Pazar günü birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle gerçekleşen ‘Yeryüzü Sofrası’ Esenler halkının ilgisini çekti. Öyle ki kurulan Yeryüzü Sofrasına’ Cadde esnafı ve vatandaşlar yiyecek, su ve meşrubat takviyesinde bulunarak destek oldular. Herkesin evinden getirdiği yemeklerle kurulan iftar sofrasına katılanlar Ramazanın bereketine yakışırcasına birlik ve beraberliklerini perçinlediler.

Hurma, zeytin, sıcak pide ve su ile iftar açan katılımcılar, Ramazan ayının ayrıştıran, ötekileştiren değil, birleştiren ve bir lokmanın dahi bölüşüldüğü ay olduğunu gösterdiler.  Ramazan coşkusunu Esenler Davutpaşa Caddesinde Esenlerlilerle yaşayan Antikapitalist Müslümanlar Gezi Parkı’ndaki ruhu devam ettirerek dayanışma içinde bir ramazan ayı geçireceklerinin mesajını de vermiş oldular.





      
                                        




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı