Esenler'deki Tekke Köylüler Dernekleşti

Esenler

Esenler'de yaşayan Samsun Tekke Köylüler bir araya gelerek Tekke Köylüler Derneği ismi altında birleştiler.

Esenler'deki Tekke Köylüler Dernekleşti
 
Esenler'de yaşayan Samsun Tekke Köylüler bir araya gelerek Tekke Köylüler Derneği ismi altında birleştiler.
 
Samsun Tekke Köylüler Derneği kuruluşu için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen iş adamı Özcan Büyük derneğin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için açıklamalarda bulundu.
 
Büyük, ”Daha önce Esenler'de Esnaf Odası Başkanı Çükrü Şahin’in başkanlığını yaptığı bu isimde bir derneğimiz vardı. Ancak Başkan Şahin’in ayrılmasından sonra derneğimiz faaliyetlerini askıya alarak kapatılmıştı. Şimdi büyük bir heyecanla Esenler Birlik Mahallesi'nde hemşerilerimizle bir araya gelerek dernekleşmeye karar verdik. Derneğimizin hedefleri büyük ilkeleri ise hemşeri dayanışması ve kültürümüzün Esenler halkıyla buluşmasıdır. Yapacağımız faaliyetleri aşağı yukarı belirledik gurbetteki Tekke Köylüler doğdukları topraklara doydukları topraklardan nasıl destek olabilir parolası ile yol açıktık. Esenler'de kültürümüzü tanıtırken doğduğumuz topraklardaki eksikliliklerimizi gidermeye çalışacağız. Sosyal dayanışma içinde ilçemizdeki okulların, ibadethanelerin eksikliklerini tamamlamak için bir araya gelerek oluşturacağımız bir bütçe ile katkı sunacağız.
 
İçme sularımızın sağlıklı koşullarda hanelere ulaşmasını sağlayarak doğduğumuz topraklara vefasızlık etmemek hedefimizdir. Sık sık toplantılar yaparak aynı toprağın insanları olarak birbirimizi tanıyacağız. Ekonomisi ve gelir düzeyi iyi olan işadamı ve hemşerilerimizi bu sosyal dayanışmanın içine çekerek sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayacağız” dedi.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu