Esenlerdeki Pazarcılar Belediyenin Kapısına Dayandı

Esenlerdeki Pazarcılar Belediyenin Kapısına Dayandı

Esenler’deki pazarcı esnafı, haftalardır sorunlarına çözün aradılar, başvurmadıkları yer kalmayan pazarcı esnafı çareyi belediyenin kapısına dayanmakta aradı. Esenler Belediyesinin Adem Baştürk Kült&u

Esenlerdeki Pazarcılar Belediyenin Kapısına Dayandı
 
Esenler’deki pazarcı esnafı, haftalardır sorunlarına çözün aradılar, başvurmadıkları yer kalmayan pazarcı esnafı çareyi belediyenin kapısına dayanmakta aradı.  Esenler Belediyesinin Adem Baştürk Kültür Merkezi’nin altında gösterdiği yerden memnun olmayan esnaf tezgah açmadı.

Pazar alışverişi için  pazar yerine giden vatandaşlar, pazar yerinde açılmayan tezgahları görünce hem belediyeye hem de pazarcılara tepki koyarak sitem ettiler.
 Pazar tezgâhlarını açmayan, pazarcı esnafı, sorunlarını anlatmak ve çözümleri konusunda Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, ve yanındaki pazarcı esnafından bir gurupla belediyede ön görüşme yaptılar. Yapılan görüşmeye basın mensupları alınmadı. Yapılan görüşme sonrası Esenler Belediye binası önünde Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, basına açıklamada bulundu.  
 
İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün,”
Belediye başkanımızı temsilen Faruk Aydın Başkanla görüştük. Bizleri dinlediler, neticesinde bu hafta sonuna kadar bir anket çalışması yapacaklarını söylediler, çıkan sonucu bizlere Cuma günü bildirecekler. Bizler bu süre içinde boş durmayacağız ve bazı çalışmalar yapacağız. Belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın’a vatandaş bodruma inmek istemiyor, açık havada alışverişini yapmak istiyor. 7 ay boyunca esnaf burada ekmeğini kazanmak için mücadele ediyor. 4-5 ay önce buraya gelip esnafımız ile konuştuk ve esnafımızın burada sorunları olduğunu, para kazanamadığını bizlere söyledi. Salı ve perşembe günleri kurulan pazar sonucunda esnafın mağdur olduğunu belediyemize bildirdik. Ama maalesef olumlu bir sonuç alamadık” tüm bu şikâyetlerimizi anlattık. Cuma günü olumlu bir sonuç alamazsak imza kampanyamıza devam edeceğiz” dedi.
 
İstanbul Pazarcılar Odası başkan vekili Mehmet Emin Tanış;
çıkan sonuç, Belediyemiz halka gideceklerini ve anket yapacaklarını söylediler. Bakınız yalnız pazarcı esnafımız değil, yoksul olan vatandaşlarımızda mağdur. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Yapmamız gereken, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek mağduriyetleri gidermek ve sorunları çözmektir. Vatandaşların birçoğu özellikle kadınlar yaptığımız imza kampanyasına destek veriyorlar. Pazara gelen vatandaşlar, özellikle pazarın kurulduğu günden bu yana yürüyen merdivenlerin çalışmadığını, ellerindeki poşetlerle yukarı çıkmanın çok zor olduğunu, yağmurlu günlerde pazar yerinin sular altında kaldığını ve bu sıkıntıların bir an önce çözülmesini talep ediyorlar. Ayrıca Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun daha önceki beyanlarında pazar yerine Esenler’in farklı noktalarından servis aracı kaldıracağını söylemişti, fakat şuana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı” dedi.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli