Esenler'deki Kavga Vatikan'da Barış Oldu

Esenler

Biz, daha önce Esenler halkının beklentisi diye haber yapmıştık. İşte o haberimiz “Esenler halkının bugünden itibaren beklentisi, Esenler Belediyesi tarafından masrafları karşılanacak olan kentsel dönüşüm incel


Esenler’deki Kavga Vatikan’da Barış Oldu -Kılıç Özür diledi-

Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan 1. Oturumunda CHP Meclis Üyesi Yüksel Kılıç “maksadını aşan konuşmadan dolayı da özellikle bayan meclis üyesi arkadaşlarımdan özür diliyorum, meclisimize saygılar sunuyorum” dedi.

Biz, daha önce Esenler halkının beklentisi diye haber yapmıştık. İşte o haberimiz “Esenler halkının bugünden itibaren beklentisi, Esenler Belediyesi tarafından masrafları karşılanacak olan kentsel dönüşüm incelemeleri amaçlı İtalya gezisine katılacak olan Tüm Meclis üyeleri bu kavgaları bitirir ve Vatikan’da barışın sağlanarak yurda huzur içinde dönmeleridir” Esenler halkının dileği yerine geldi, Vatikan veya İtalya gezisi,barış oldu, huzur oldu.

Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan 1. Oturumu Pazartesi günü gecikmeli olarak yaptı. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Av. Murat Gülkıran Başkanlık yaptı.

Gündem maddelerine geçilmeden CHP Belediye meclis üyesi Kemal Şahin’in verdiği önerge oylanarak başkanlık makamına havale edildi. Önergenin içeriğinde Tunceli'de şehit olan jandarma onbaşı Volkan Karatepe'nin adının Esenler’de bir sokağa verilmesi talebiydi.

Şahin “belediye başkanımız Göksu ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum”
Daha sonra gündem dışı söz talebinde bulunan CHP meclis üyesi Kemal Şahin Belediye başkanı Göksu’ya ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Şahin,” Belediyemizin, Şehit onbaşı Volkan Karatepe'nin evinin önüne kurulan taziye çadırı anlamlıydı. Kurulan bu çadıra başta belediye başkanımız Göksu olmak üzere emeği geçen belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Gökçebaş “Meclis İtalya gezisini rapor hazırlayacak”  
Gündem dışı konuşan AKP Meclis Grup Başkanı Osman Gökçebaş ise,”bizde şehidimiz Volkan Karatepe’ye ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Muhalefet partisi üyeleri ile yaptığımız İtalya gezisini Esenlere nasıl bir katkı sunabiliriz, Esenler acısından nasıl istifade edebiliriz nazarında yaptık. Bu gezide neler yapıldı, Esenler acısından nasıl fikirler edildi hakkında bir rapor hazırlanması için, görevlendirme yapılmasını talep ediyoruz” dedi ve teklif oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Kılıç “bayan meclis üyesi arkadaşlarımdan özür diliyorum”
Son alarak gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Yüksel Kılıç’ın yaptığı konuşması gündeme damgasını vurdu, tüm meclisin alkışladığı konuşma aslında Vatikan gezisini özetledi. Kılıç” Tüm meclisimizi saygı ile selamlıyorum ve terör belası yüzünden verdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu lanet olası terörün bitmesini ve ülkemize huzurun gelmesini arzu ediyorum. İtalya gezisini düzenleyen başta Belediye başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim acımızdan olumlu bir gezi oldu, birbirimizi tanıdık, dinledik ve anladık. Ayrıca orada yaptığımız istişareler sonucunda mecliste yaptığım bir konuşma, maksadını aşan konuşmadan dolayı da özellikle bayan meclis üyesi arkadaşlarımdan özür diliyorum, meclisimize saygılar sunuyorum” dedi.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve teklifler bölümünde raporlar oylanarak başkanlık makamına havalesi yapıtlı ve Esenler Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan 2. Oturumu 08-05-2016 Cuma günü saat 15,00da yapılmak üzere oturum kapatıldı


  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli