Esenler'deki CHP'li Şovmenler, Çözüm Yeri İdari Mahkemedir

Esenler

CHP Esenler meclis üyesi ,” Esenler Belediyesi, İBB’ye ait bir değerli arazinin daha imar planlarını değiştirdi” diye yine ulusal medyadan çare aramış. Söz konusu yer kamulaştırılan bir yerdir. Bu gelişmeden

Bu alan İBB’nin yeridir ve yanlış bir uygulama ile el değiştirmişse CHP’li meclis üyeleri, “Birçok yeşil alanı yapılaşmaya açan AKP’li Esenler Belediyesi, tartışmalara neden olacak bir karar aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun yönetimindeki Esenler Belediyesi, İBB’nin Esenler’deki en değerli arazilerinden birinin daha imar planlarını değiştirdi” diyor. O zaman bu yanlıştan dönmenin yolu idari mahkemeye itiraz etmektir ve bu itirazın süresi 7 gündür. Meclis üyeleri tutanak özetini alacaklar ve dava açacaklar. Tanıdığımız kadarı ile CHP’li meclis üyelerinin bu işleyişten asla haberleri olmadığıdır. Varsa haberleri haydi mahkemeye, biz bekliyoruz…

 Esenler Birlik Mahallesi 753 ada 18 parselin hikayesine gelince…
753 ada 18 parselin hangi amaçla kamulaştırıldığını bilmeyenlerler yaptıkları veya yaptırdıkları ısmarlama haberlerle konuyu mecrasından çıkarıyor. Bu yer sahiplerinden kamulaştırma yolu ile alındı. Aslında Esenlerin merkezi olacak düşüncesiyle kamulaştırıldı. Esenler Belediye binası yoktu, belediye binası oraya yapılacaktı. Metro hattının geçtiği yere herkes kolaylıkla ulaşacağı planlanmıştı Yanı belediye binası için en ideal yer orasıydı. Yer 3-4 kat otopark yapılmaya müsait ve çalışan personel için istirahat saatlerinde dışarıda oturacağı rahatlıkla hizmet verileceği bir yer. Kamulaştırma amacı buydu ama AKP’li belediye başkanları ve meclis üyeleri bu amacın dışında başka bir amaca evirilerek burayı ranta dönüştürmek için plan değişikliği yaptılar.
 
Esenler Cumhuriyet meydanında bulunan belediye binası İBB’nin yeriydi ve aylık o zamanın parasıyla 1000 TL’ye kiralanmıştı. Bina depreme karşı dayanıksız olduğu şikayeti üzerine belediye meclisinde alınan kararla bina yıkıldı. (Güçlendirme yapan AKP’li Osman Demir ve bu binanın yıkımı için mücadele veren CHP’li Mustafa Usta) Konuyu en iyi bilen ikilidir.  Esenler Cumhuriyet meydanında bulunan belediye binasının sahibi Büyükşehir olduğu için yer yıkılınca İBB’ye verildi. O dönemlerde (sene 1999) Esenlerin, Kaymakamlık binası, Emniyet müdürlüğü binası yokken birde belediye binası yoklar listesine girdi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ “CAHİLLER “BUNLARI ÖĞRENİN
O dönem toplanan emlak vergilerinin %60’ını İBB’ye veriliyordu, karşılığında ise ilçe belediyemize bazı yatırımlar yapılıyordu. Esenlerin 4 ana arteri vardı, İBB bu 4 ana arteri yapıyordu. O dönem DSP Meclis üyesi inş Müh. Mustafa Usta’nın uğraşları sonucunda ana arter sayısı 29’a çıkarıldı ve Esenler bu sayede daha fazla hizmet aldı. İBB’ye proje sunarsan sana o proje karşılığında hizmet yapar, yoksa öyle kimse kimseye al bu hizmeti demez ve sunmaz. Meydandan Belediye binası yıkıldıktan sonra, Esenler Metro caddesi üzerinde bulunan İBB’nin hizmet binası olan yere kira karşılığı hem de 25 yıllığına taşındı. Daha sonra ise bu yeri Esenler Belediyesi bir şekilde satın aldı ve 13 milyona SGK borcuna karşılık bu binayı sattılar. Aslında yer satılmadı İmam Hatip meslek lisesiyle takasa soktular.

Planlarda Meslek Lisesi olan yerin hikayesi ise bir başka karışıklık. O yerin planlarında tadilat yaptılar zemin altı konut yaparak Kültür merkezinin yeri de dahil olmak üzere, bu yerleri 10 kat konuta çevirdiler. İşte o planları geçirdiler ama o dönem CHP’li meclis üyeleri büyük bir mücadele verdiler Bayındırlık il müdürlüğüne dilekçe vererek bu eylemi engellediler.

İşin özü Esenler Birlik Mahallesi 753 ada 18 parselin Sağlık Bakanlığının Bahçesi olmamasının yolu ana akın medyaya haber yaptırmakla engellenemez. Bu yerin şu an fiili kullanım alanı Park Alanı olan parselin AKP’li meclis üyelerinin oyları ile park alanı olarak kullanılmasında bir yanlış varsa çözüm yerinin adresi idari mahkemedir. Ana akın medyayı çare gören Esenlerin CHP’li Kara cahil meclis üyeleri bu yolu denemezseniz sizleri tarih saray soytarısı diye yazacak, konunun hakimi olan teknik insanlar ise sizleri şovmen ve halkı kandıranlar olarak anacak.

CHP’li meclis üyeleri başta olmak üzere tüm muhalefetin halkın yararına çalışmadığını yazacağız. Son günlerde Esenlerin çocuk parklarının nasıl yağmalandığını, kimlerin kimlere nasıl peşkeş çekildiğini bilmelerine rağmen korkularından sesleri çıkmayan ve meclise önerge vermeyen hainleri belgeleri ile yazacağız.    



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı