Esenler'de140 kişi kayıp

Esenler

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Bürosu’nun bir yıldır yürüttüğü çalışmayla İstanbul’un kayıp haritası çıkarılarak, yer, zaman,

Esenler’de140 kişi kayıp
 
İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Bürosu’nun bir yıldır yürüttüğü çalışmayla İstanbul’un kayıp haritası çıkarılarak, yer, zaman, cinsiyet, kaybolma nedeni gibi veriler derlendi. Emniyet’in geliştirdiği ‘Kayıp Alarmı’ projesi için derlenen veriler, kaybolan kişilere dair çarpıcı sonuçlar içeriyor.
 
İstanbul’da 2015 yılının ilk 5 ayında toplam 2 bin 658 kayıp başvurusunda bulunuldu. Bunlardan 1323’ü kadın; 1352’si erkek; bulunamayanların sayısı ise 449.
Kadınların kaybolmasında aile içi şiddet önemli sebeplerden biri. 2015’in sadece ilk beş ayında 245 kadın şiddetten dolayı evden kaçtı. 211 kadın ise, evlenmek için evi terk etti. Kayıp ihbarı yapılanlardan 6 kadın ise sığınma evinde bulundu.
Verilere göre, 102 kişi psikolojik rahatsızlığı nedeniyle kaybolurken, 85 kişi ise ‘borçları’ nedeniyle kayıplara karıştı. Kaybolanlardan 24’ü Alzheimer hastasıydı. Polise yakınlarının kaybolduğunu söyleyenlerin 11’i ise kaybolduğunu zannettikleri yakınlarının cezaevinde olduğunu öğrendiler.
 
Bağcılar 1’nci, Esenler 3’ncü
 
Kayıpların en çok görüldüğü ilçe, 216 kayıp ile Bağcılar. Bağcılar’ı 157 kişi ile Pendik, 140 kişi ile Esenler ve Esenyurt, 108 kişi ile Fatih takip ediyor.
 
Öte yandan Kayıp Alarmı sisteminin kaybolan kişileri tehdit altına sokabileceğini de belirten yetkililer, Ailenin talebi bu projeyi devreye sokmak için yeterli değil. Kişi borçları olduğu için ya da aile içi şiddet gördüğü için de kaçmış olabilir. Bu kişiyi bu proje ile bulmamız kişinin güvenliği için uygun değil. Kaybolduğunun bilincinde olmayan ya da yolunu bulacak akli yetisi bulunmayanlar için projeyi devreye sokuyoruz” diye konuştu.
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli