Esenler'de yıkılan okulun faturasın velilere kesiliyor

Esenler

Esenler Menderes Mahallesinde yıkılan orta okulun zamansız yıkımının faturası ailelere ve öğrencilere kesildi. Esenler’de yüzlerce aile Üniforma, yardımcı ders kitapları ve materyal sorunuyla boğuşurken, şimdide bu soru

“İKİ ATIMLIK YERE 300 TL ÖDÜYORUZ “
Konuştuğumuz aileler, “umarız yetkililer sesimizi duyar ve bir çözüm bulurlar. Okulumuzun yıkım kararı “üstün yetenekli, aklı evvel” yöneticiler tarafından tam okulların açıldığı bir dönemde planlanması bizleri maddi yönden sıkıntıya soktu.  Böyle bir karar tamamen eğitime yapılan kötülüktür ve öğrencilerimize zülümdür. Esenlerin eğitiminden sorumlu olan yetkilileri, okulumuzu yıkarak akıllarına estiği bir uygulama kararı aldılar. Altyapısı hazırlanmadan, velilerin görüşü alınmadan, burada okuyan çocuklarımızı iki mahallemizde bulunan okula paylaştırdılar. Bizler mağduruz, çocuklarımızı hemen yanı başımızda bulunan bu okullara göndermek için servis tuttuk. Servis ücretleri çok pahalı, çocuk başına 300 TL ödüyoruz. Bu kadar kısa mesafeye bu kadar yüksek rakam ödememiz doğru değildir.  Zaden kıt kanaat geçinen insanlarız, ay sonunu zor getiriyoruz. Bu yapılan uygulama keyfe keder bir uygulamadır. Bunun sonucu çocuklarımızın başarısız olacakları endişesini yaşıyoruz.
 
 ESENLERDE OKUL MÜDÜRLERİ “SİNEKTEN YAĞ ÇIKARIYOR”
Başka bir öğrenci velisi ise: Bizleri yontulacak kaz yerine koymuşlar. Esenler’de ki okul müdürleri Devletin vermiş olduğu ücretsiz kitapları yetersiz bulduklarından olacak ki çocuklarımıza kaynak kitap dayatmasına devam ediyorlar. Bizler vallahi ne yapacağımıza şaşırdık, bir eşofman 150 TL, yardımcı kitaplar fahiş fiyatta, birde üstüne hesapta olmayan okulumuzun yıkılması neticesinde servis ücreti eklenince ne yapacağımıza şaşırdık. Başka bir sorun ise yardımcı ders kitapları. Devletin verdiği kitaplar parasız ama okul müdürleri çocuklarımıza bu kitapların yetersiz olduğunu söyleyerek yardımcı ders kitapları almaları yönünde dayatma yapıyorlar.  

Bizde soruyoruz ...Devletimiz milyarlar vererek bu kitapları neden bastırıyor? Şayet kaynak kitaplar kullanılacaksa o zaman Devlet bu kadar masrafa neden giriyor? Bu uygulamanın ve dayatma Esenlerde okul müdürlerinin işine yarıyor, onlar inanın çok ama çok marifetliler “sinekten yağ çıkarıyorlar” Esenler’de her şey ticarileştiği gibi Okul müdürlerinin uygulamalarıyla eğitim tam bir ticari sektör haline dönüştü. Bazı okul müdürleri öğretmenliği bir ticaret kapısı gibi görerek Esenler’de velileri soyuluyor, yardımcı ders kitapları yüzünden çocuklarımıza harçlık veremez olduk”

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı