Esenler'de vizyon düşüyor mu?

Esenler

Değişen, gelişen ve dönüşen Esenler’e lise mezunu olan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kamil Ayata’nın atanması şaşkınlık yarattı. Dünya vizyonuna sahip Başkan Göksu’nun "Akıllı Şehir'i" Ese


Değişen, gelişen ve dönüşen Esenler’e lise mezunu olan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kamil Ayata’nın atanması şaşkınlık yarattı. Dünya vizyonuna sahip Başkan Göksu’nun böyle bir atamaya nasıl onay verdiği ise merak konusu oldu.

Avukat Osman Gökçebaş’ın özel nedenleri bahane ederek istifa etmesinin ardından yerine kimin geleceği merak konusu olurken, edindiğimiz bilgilere göre yeni bir Başkan Yardımcısına ihtiyaç olmadığı yönündeydi. Ancak geçtiğimiz günlerde sürpriz bir atama gerçekleşti. Lise mezunu olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kamil Ayata, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun onayıyla Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu atama belediye çalışanları dahil, Esenler halkı arasında şaşkınlıkla karşılandı.

AKP’li Meclis Üyesi: Bize de sürpriz oldu

Lise mezunu olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kamil Ayata’nın atanmasıyla ilgili telefonla görüştüğümüz AKP’li bir Meclis Üyesi, “Valla bizde sizler gibi şaşkınız. Belediye Başkanımız neyi düşünerek böyle bir tasarrufta bulundu bizde bilmiyoruz. Ancak açıkça söylemek gerekirse bir lise mezununun Esenler Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmesi gerçekten doğru değil. Bunu hangi siyasi parti yaparsa yapsın doğru değil” dedi.

Mehmet Kamil Ayata kimdir?

1972 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. İlkokulu Siverek'te, ortaöğretim ve liseyi Hilvan'da okudu. 2002 yılında AK Parti Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004 yılında mahalle başkanlığı, 2008 yılında ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerini icra etti. 2014 yılında gerçekleşen Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Esenler Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Başkan yardımcılığı görevini üstlenen Ayata, evli ve dört çocuk babasıdır.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı