Esenler'de postacı, ispiyoncu STK'lar var'

Esenler

Esenler’deki bazı STK’ların kendisine postacılık ve ispiyonculuk yaptığını belirten Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, “Bazı STK’lar seçim zamanı Başkan seçilecek, Meclis Üyesi seçilecek

“Postacı, ispiyoncu STK’lar var”

Esenler’deki bazı STK’ların kendisine postacılık ve ispiyonculuk yaptığını belirten Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, “Bazı STK’lar seçim zamanı Başkan seçilecek, Meclis Üyesi seçilecek diye çevreye iyi gözükmek için bol bol plaket dağıtıp duruyor. Bunları yapanların zamanına yazık.” Dedi.

“Gelip bana postacılık, ispiyonculuk yapan, tombala oynatan, kanarya besleyen, postacılık yapan, bol bol plaket veren ve çevreye hiçbir faydası olmayan STK’ları sevmiyorum” diyen Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Esenler’de 600 tane STK var ve çoğu aktif değil. Her bir kurumu ayrı kendi içinde değerlendirmek gerekir. Gelip bana postacılık, ispiyonculuk yapan, tombala oynatan, kanarya besleyen, postacılık yapan, bol bol plaket veren ve çevresine hiçbir faydası olmayan STK’ları sevmiyorum. Bilgilendirme toplantısı yapan, bizim üzerimizden yük alan, bir emrin var mı, yapacağımız bir şey var mı diyen STK’ları severim. STK da değin budur zaten.

Bir tane dernek proje üretemedi
Bazı STK’lar seçim zamanı Başkan seçilecek Meclis Üyesi seçilecek diye çevreye iyi gözükmek için bol bol plaket dağıtıp duruyor. Zamanımıza yazık. Plaketler, gösteriler, şunlar bunlar iki konuşma tamam. Bunu yapacağınıza çağırın ünlü bir türkücüyü derneksen hadi bakayım. Ya da gel deki; Kaymakam Bey uyuşturucuyla ilgili bir liste istiyorum. Hepsiyle uğraşacağım. Bende kendisine isim listesini vereyim ulaşsın. Biri gelsin desin ki ben aile şiddet ile alakalı seminer yapmak istiyorum. Bunları yapmak gerekir insanları bilgilendirmek gerekir. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı proje götüren herkese hibe verdi. Bende Esenler’deki herkese gidin oraya dedim. Ama bir Allah’ın kulu gitmedi. Bir tane dernek proje üretemedi. Eleştiriyorum açık söylüyorum.  Biz bu hibelerden yararlanmak için Kaymakamlık olarak iki proje yapıp teslim ettik. Benim projelerim takip ediliyor.”
 
Kaynak: Gazeteesenler-Serkan Basut