Esenler'de iş ilanını okuduğuna pişman oldu

Esenler

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Esenler’deki dolandırıcılık olayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Cadde üzerindeki direklere asılı “İşçi aranıyor” ilanını okuyan S.D. isimli bir vata

Esenler'de iş ilanını okuduğuna pişman oldu…
 
Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Esenler’deki dolandırıcılık olayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Cadde üzerindeki direklere asılı “İşçi aranıyor” ilanını okuyan S.D. isimli bir vatandaş 3 bin TL dolandırıldı.
 
“İşçi aranıyor”ilanını okuyup aylık bin 650 TL maaş alacağını zanneden S.D. isimli bir vatandaş, tam 3 bin TL dolandırıldı. S.D. geçte olsa dolandırıldığını anlayınca soluğu Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde aldı.
 
Dolandırıcılık olayı ile ilgili yetkilerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
“14.06.2015 günü Polis Merkezimize müracaat eden S.D; oğlunun yaklaşık 15 gün önce direklere asılan üzerinde İşçi aranıyor ve irtibat numarası yazılı ilan gördüğünü ve ilandaki numarayı aradığını, telefondaki kişinin iş yerine güvenlik görevlisi alacaklarını, 1.650,00 TL. maaş vereceklerini söylediğini, bunun üzerine 13.06.2015 günü İstanbul'a geldiğini ve numarayı arayarak İstanbul'a geldiğini haber verdiğini, daha sonra akşam saatlerinde irtibat numarasının kendisini aradığını ve 14.06.2015 günü akşam saat: 19.00 sıralarında Esenler Turgut Reis mahallesinde buluşalım diyerek telefonu kapattığını, anlaştıkları gün ve saatte buluşma yerine gittiğini, buluşma yerinde 48-50 yaşlarında, 80-85 kilolarında, 1.65-1.70 boylarında, kır saçlı, saçı hafif kel, kirli sakallı bir şahsın kendisini karşıladığını ve hangi bankadan maaş aldığını sorduğunu, kendisi de bankayı söylediğini ve bunun üzerine Havaalanı mahallesinde bulunan bankamatiğe giderek kartından hesap hareketlerinin olduğu makbuzu çıkarmasını istediğini, kendisinin de çıkarttığını, daha sonra yine aynı bankadan adına düzenlenen kredi kartımdan da hesap hareketlerinin olduğu makbuzu da çıkartmasını istediğini, bunun üzerine bunların ne işe yarayacağını sorduğunda ‘’işe başlayacağın için kayıt yapacağız’’ dediğini ve bunun üzerine makbuzları çıkarttığını, tam o esnada kredi kartını elinden alarak yanında dört tane fotoğrafının olup olmadığını sorduğunu, kendisi de 2 tane fotoğraf olduğunu söyleyince köşede fotoğrafçı olduğunu ve oradan fotoğraf çıkartmasını söylediğini, bunun üzerine tamam diyerek fotoğrafçıya girdiğini, ancak şahıs arkasından gelmeyince şüphelendiğini ve hemen kapının önüne çıktığını, şahsı göremeyince kendisiyle irtibat kurduğu numarayı aradığını ve şahsa nerde olduğunu sorduğunu, şahıs da kendisine ‘’hocam tuvaletteyim bir dakikaya geliyorum" dediğini, bunun üzerine dolandırıldığını anladığını ve hemen ilgili bankanın müşteri hizmetlerini aradığında kredi kartından 3.000,00 TL. nakit para çekildiğini öğrendiğini ve kartını iptal ettirerek Polis Merkezinize geldiğini beyan etmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.”


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı