Esenler'de insan hayatıyla oynuyorlar'

Esenler

Esenler’deki bazı müteahhitlerin yaptıkları binaları ucuza mal etmek için elektrik kablolarını bakırdan değil, alüminyum ve demirden yaptırdıkları iddia ediliyor. Elektrik teknikerleri ise bu durumu insan hayatıyla oynam


Esenler’de bu duruma birkaç yerde bire bir şahit olduğunu belirten Elektrik Teknikeri Mustafa Ayyıldız gazetemize şöyle konuştu;

“Ben yaklaşık 55 yıldır Esenler’de ikamet ediyorum ve 38 yıldır da Esenler’de elektrik teknikeri olarak esnaflık yapıyorum. Esenler’de maalesef bazı elektrikçi meslektaşlarımız ucuz iş yapmak için elektrik kablolarını bakırdan değil, alüminyum ve demir olarak kullanıyorlar. Bakın binanın ismini ve yapanı söylemeyeceğim ama ben bir arıza için gittiğim bir binada elektrik kablolarının bakırdan değil, alüminyum ve demir kablodan yapıldığını gördüm. Arızayı gidermek için bu kabloları baştan aşağı değiştirdik.

Ben buradan tüm müteahhitleri uyarıyorum; lütfen halkımızın zar zor şartlarda borçlanarak aldıkları dairelere alüminyum ve demir kablo kullanmasınlar, kullandırtmasınlar. Çünkü bu durum yarın vatandaşlarımız için ciddi bir tehlike oluşturabilir. Allah korusun evlerinde bir yangın çıkabilir veya elektrikle çalışan tüm eşyaları kullanılamaz hale gelebilir.

Onun için haberleri var mı yok mu bilemiyorum ama müteahhitlerimizin hepsini sizlerin aracılığı ile uyarıyorum; birileri ucuz malzeme kullanarak kar elde edecek diye halkımızın hayatıyla oynamayın, kimseyi de oynatmayın.

Belediyemiz denetimleri arttırmalı

İstanbul’daki bazı belediyeler yeni yapılan binalarda kullanılan malzemeleri çok sıkı bir şekilde denetliyor. Kurallara uymayan ve halkın hayatıyla oynayan kişilere gerekli tüm cezaları kesiyorlar. Bende Esenler Belediyemizden yeni yapılan binalarla ilgili denetimlerini daha da arttırmasını bekliyorum.”  
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı