Esenler'de geriye dönük 7 yıl fazladan emlak vergisi

Esenler

Bağımsız Denetçi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Süleyman Deniz Esenler Belediyesi’nin geriye dönük emlak vergisi beyanında bulunan vatandaşlardan fazladan emlak vergisi talep ettiğini söyleyerek açı

Esenler’de geriye dönük 7 yıl fazladan emlak vergisi
 
Bağımsız Denetçi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Süleyman Deniz Esenler Belediyesi’nin geriye dönük emlak vergisi beyanında bulunan vatandaşlardan fazladan emlak vergisi talep ettiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.
 
Deniz” vatandaşlar 2002 yılından önce edindikleri gayrimenkulleri’nin Geriye dönük emlak vergisi beyanını vermek üzere Belediye’ye müracaat ettiklerinde, Belediye 2002 yılından bu güne kadar emlak vergilerini tahakkuk ettirerek vatandaştan tahsil etmektedir. Oysa aynı işlemler için Güngören Belediyesi’ne müracaat eden vatandaşlara 2009’dan bugüne kadar olan emlak vergilerini tahakkuk ettirerek tahsil etmektedir.
 
Esenler Belediyesi’nin vatandaştan 7 yılık fazladan geriye dönük emlak vergisi tahsilâtı yaptığı görülmektedir. Vergi kanunlarımıza göre zaman aşımı 5 yıldır. 5 yıllık zaman aşımı konusunda iki belediye arasındaki uygulama farkını anlamış değilim” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı