Esenler'de derneklerin etkinliğinde Körler sağırlar' birbirini ağırlıyor

Esenler

Esenler’deki hemşeri dernekleri kuruluş aşamasındaki amaçları ile kurulduktan sonraki amaçları bir birleriyle örtüşmediğini Belediye destekli etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu nedenle vatandaşlar yapılan etkinlikler

Esenler Belediye Başkanı her hafta sonu Esenler Cumhuriyet Meydanında bir hemşeri derneğinin etkinliğinde vatandaşlarla buluşuyor. Etkinlik yaptırdığı her platform siyaset kokuyor, her etkinlik ayrıştırıyor. Esenler’de yaşayan insanların birbirine yabancılaşmasına neden oluyor.  Edindiğimiz bilgilere göre ve bazı siyasi partilerin temsilcilerinin iddiasına göre Belediye Başkanı Göksu, derneklerden sorumlu danışmanına % 50’ye yakın kesimi temsil eden muhalefet partilerini etkinliklere çağırmayın talimat verdiği yönünde.

DERNEK ETKİNLİĞİNE MUHALEFET SİYASİ PARTİLER GELMESİN
İddiaya göre Esenler Belediye Başkanı Göksu, derneklerden sorumlu danışmanına “Dernek başkan ve yöneticilerine söyleyin, bu hafta yaptıracağımız dernek etkinliğine muhalefet siyasi partilerinden kimseyi davet etmesinler” talimatı verdiği söyleniyor. Şayet bu söylem doğruysa sayın belediye başkanı ve derneklerden sorumlu danışmanı çok ayıp etmiş oluyorlar. Çünkü hemşeri dernekleri o ilçede yaşayan herkesin birbiriyle kaynaşması, o bölgenin güzelliklerini, ürünlerini diğer hemşerilerine tanıtması için etkinlik yapar. Yanı insanların bir arada kardeşçe yaşayabilmesinin mesajını verirler. Dün yapılan Niğdelilerin Patates festivalinde muhalefet siyasi partilerinden kimselerin olmaması bir eksiklikti ve görünen manzara ise hoş değildi.

ŞU KADAR OYUMUZ VAR, ŞU KADAR ARKAMIZ VAR MARTAVALLARI OKUMAMALI 
Bir başka ayıp ise hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticilerinindir. Hemşeri dernekleri, STK’lar bir siyasi partinin arka bahçesi olmamalı, STK’lar bizim şu kadar oyumuz var, şu kadar arkamız var martavalları okumamalı ve seçimlerden seçimlere ortaya çıkmamalı. Böyle davranan kuruluşlar, STK olamaz, bunlar olsa olsa dernek ismi altında faaliyet gösteren siyası yandaş kuruluşu olurlar. İnanın bu anlayışta olan dernek başkanları ve yöneticilerinin birçoğu yolda yürümesini bilmezler. Kendisini bile ifade edemeyecek durumda olan bu kişilere yaptırılan etkinliklerde ise birileri ön ayak olur, bu kuruluşları kendileri değil birileri kurdururlar. Sonuç; yapılan etkinliklerinde her kesimin insanları davet edilmediğinden birileri “Körler sağırlar birbirini ağırlıyor” derse doğrusunu demiş olurlar.
 

 
 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı