Esenler'de corona virüs vaka sayısı çok fazla- Aman dikkat!

Esenler

Normalleşme döneminin başından bu yana vaka oranında İstanbul birinci sıraya yerleşti. Birinci sırada yer alan Samsun'u İstanbul geride bıraktı.

Corona virüs hastasının çok yüksek olduğu ülkemizde vaka ve ölü sayısında bir numarada İstanbul var. İstanbul'un en riskli ilçeleri arasında da Esenler, Esenyurt, Bağcılar ve Bahçelievler var.  

Esenlerde yaptığımız araştırmalarda ve edindiğimiz bilgilere göre Koronavirüs nedeniyle çok sayıda yurttaşımız evlerinde karantinaya alındığı yönünde.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka analizinde Güngören, Zeytinburnu, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ümraniye gibi kalabalık ilçelerde de vakaların çok olduğu ifade edilmişti. Son dakika; il il corona virüs vaka ve ölü sayısı son durum ne?
Avrupa Yakası'nda, vaka dağılımı Büyükçekmece ilçe merkezini geçtikten sonra, yazlıkların yoğun, kış nüfusunun düşük olduğu Kumburgaz'a doğru hızla azalıyor. Kamiloba, Celaliye, Selimpaşa, Silivri hattında hastalık yok denecek noktaya yaklaşıyor. Avrupa yakasının düşük risk gruplu bir başka ilçesi ise kırsal kesime yayılan Çatalca. Koronavirüsü, çok sayıda köyün yer aldığı, ilçe merkezinde de yerleşimin şehre göre nispeten seyrek olduğu Çatalca'yı şimdilik pas geçmiş görünüyor.

ESENYURT, BAHÇELİEVLER, GÜNGÖREN, ZEYTİNBURNU, BAKIRKÖY...
Milliyet'in haberine göre; Esenyurt, Küçükçekmece, Avcılar, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Bayrampaşa, Bakırköy, Zeytinburnu ve Güngören'daki yoğun yerleşim merkezlerinden beslenen koronavirüs, tarihi yarımadayı da kucaklayıp, Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli üzerinden Rumelihisarı'na kadar kâbus gibi yayılmış. İkinci köprüden sonra azalan yapılaşma Boğaz'ın buradan Karadeniz'e kadar uzanan bu kesiminde hastalığa geçit vermemek için direniyor.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli