Esenler'de bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Esenler

Tüm uyarılara rağmen dolandırıcıların tuzağına düşmekten kurtulamıyorlar İnternet üzerinde saatini satmak isteyen vatandaş dolandırıldı.

Esenler’de bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Tüm uyarılara rağmen dolandırıcıların tuzağına düşmekten kurtulamıyorlar İnternet üzerinde saatini satmak isteyen vatandaş dolandırıldı.

Y.Y.D. adlı kişi saatini internet sitesine koyarak satılık olduğunu ilan ettiğinde dolandırıcılar tarafından dolandırılacağını hesap edemeyince olanlar oldu. 29.03.2016 günü saat:16.30 sıralarında kendisini, telefonda arayarak internette saati gördüğünü ve beğendiğini söyleyerek almak istediğini söyledi. Kendiside tamam dediğini, saati arayan kişiye satmak için randevulaştığını ve bunun üzerine kendisine bir adres vererek verilen adrese saati getirmesini istedi. Verilen adrese, Oruçreis Mahallesi Barbaros Caddesine saat: 17.00 sıralarında adrese giderek alıcıyı telefonla aradı.

Telefondaki dolandırıcı eşini hastaneye götürdüğünü söyleyerek, Ayakkabı mağazasına saatini bırakmasını istedi. Aynı cadde üzerinde bulunan Kuyumcu dükkanının sahibi olduğunu ifade eden dolandırıcı Ayakkabı mağazasına saati "Kuyumcu dükkanından birisinin saati alacak" demesi üzerine "madem  kuyumcu dükkanının sahibisin, ben o zaman saati senin dükkanına bırakayım" dolandırıcı hayır, babam orada, saat almamı istemiyor. Babam bana kızar sen saati oraya bırak paran dükkanda hazır Kuyumcuya git paranı orada al bunun üzerine vatandaş kendisinin tamam diyerek Ayakkabı mağazasına giderek saati oraya bıraktı.
 "Kuyumcu dükkanından bu saati biri buradan alacak " Ayakkabı mağazasının sahibi de tamam dediğini ve kendisinden saati aldığını, bu işyerinin sahibine Kuyumcu dükkanının adresini sorarak Kuyumcu dükkanına giderek Kuyumcudan "birisinin gönderdiğini, bir ödeme olduğunu, kendisine verileceğini, hazırlandığını söyledi Kuyumcu dükkanındaki görevlinin "kim o" dediğinde dolandırıldığını anladığını o an anladı.

Ayakkabı mağazasına geri döndüğünde saati "şahsın kayınçosu olduğunu söyleyen bir kişi tarafında alındığını söyledi. Tüm bu dolandırıcılık olaylarının tuzağına düşmekten kurtulamıyorlar.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı