Esenler'de bayanların geçemediği sokak

Esenler

Esenler’de kaldırım işgalleriyle ilgili en çok şikayet bayanlardan geliyor. Esnafların kaldırımları ve sokakları gelişi güzel işgal etmelerinden rahatsız olan bayanlar, belediyenin bu konuda hiç bir çalışma ya

Esenler’de bayanların geçemediği sokak
 
Esenler’de kaldırım işgalleriyle ilgili en çok şikayet bayanlardan geliyor. Esnafların kaldırımları ve sokakları gelişi güzel işgal etmelerinden rahatsız olan bayanlar, belediyenin bu konuda hiç bir çalışma yapmamasından da şikayetçiler.
 
Esenler’de kendilerine saygı gösterilmemesini bir eksiklik olarak gören bazı bayanlar, Menderes Mahallesi 302 sokaktaki kaldırım ve yol işgali nedeniyle sokağı kullanamaz hale geldiler. Kaldırımları işgal eden kimi esnaflar kendine göre dükkanın önünü şekillendirerek yayaların geçişini engellerken, sokakta bulunan çay ocakları ise kamuya ait yolu ve parkı tamamen işgal ettiler.
 
“Yaz geldi dükkânlar yol ve kaldırımlara taştı”
 
Menderes Mahallesi 302 sokaktaki kaldırım ve yol işgaline tepki gösteren bazı vatandaşlar, “İlçemizde kaldırımları işgal eden dükkanların içerisinde lokantalar, bakkallar, marketler gibi birçok  işletme yer alıyor. Havaların ısınmasını fırsat bilen bir çok esnaf  kaldırımları vatandaşların kullanımından alarak dükkanlarının hizmet alanına kattılar. Esnafların kaldırımlara masa ve tezgah koymaları nedeniyle vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kalmaktalar. Hatta bu 302 sokakta bayanlar hiç yürüyemez hale geldiler. Bu sokağa giren bayanlar geçemeyeceklerini anlayınca söylene söylene yolun yarısından geri dönmek zorunda kalıyorlar.


 
Bir tarafta çay ocakları yolları tamamen işgal ediyor, diğer tarafta bakkal olarak faaliyet gösteren kişide kaldırımları işgal ediyor. Şimdi bu gördüğünüz manzaradan bir bayan nasıl geçecek? Veya geçmek için erkeklerin çay içmek için yola çıkardıkları masaların arasını kullanmak zorunda kalacak. Siz olsanız eşinizin ve kızınızın bu sokaktan geçmesini ister miydiniz? Eminim istemezdiniz.
 
Başkana söyledik ama…
 
Bu sokaktaki gelişi güzel işgalleri iki kez Sayın Belediye Başkanımıza ilettik ve kendisi en kısa sürede bu sorunu çözeceğini söyledi ama maalesef şuana kadar bir çözüm üretemedi. Ayrıca bu çay ocağına her gün Zabıta Ekipleri gelip çaylarını içiyorlar ama onlarda bu çirkin görüntüye dur demiyorlar. Neden demiyorlar bunu da hiç anlamış değiliz.”
 
Esnafa göre uygulama mı yapılıyor?


Esenler Belediye Meclisi'nde CHP’li Meclis Üyeleri tarafından daha önce defalarca gündeme getirilen kaldırım işgallerine karşı şuana kadar etkin bir çalıştırma gerçekleştirilmemesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Esenler Belediyesi'nin bazı esnafları kaldırım konusunda uyarırken bazı esnaflara hiçbir uyarıda bulunmaması Esenler Belediyesi esnafa göre uygulama mı yapıyor sorusunu akıllara getirdi. Belediyenin esnaflar arasından ayrımcılık yaptığı kadar oy korkusu nedeniyle bazı esnaflara işlem uygulayamadığı da vatandaşlar tarafından dile getiriliyor.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli