Esenler'de Yılın Son Meclisi Okul Değil Emniyet Binasına Karar Verdi

Esenler

Esenler Belediyesi 2020 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. 10 Aralık Perşembe günü oturumunda bir araya gelen meclis üyeleri 7 raporu görüşerek karara bağladı.


Esenler’de 2020 yılının son meclis toplantısına 6 nolu rapor üzerine konuşuldu. 6 Nolu rapor, geçen dönem Başkan Göksu ve Meclis üyelerinin Eski Kaymakam Hulusi Şahin’e “ Esenlere kalıcı bir eser bırakacağız, bu eserde Menderes Mahallesinde bir okul yaparak gerçekleşecektir”  söz vermişlerdi. İşte bugün mecliste o okul yapılması için söz verilen yerin Emniyet binasına dönüştürülmesi için hazırlanan raporda ki değişiklik oylandı. AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile verilen sözün üstü çizilerek okul yapılması gereken yere emniyet binası yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

 İyi Parti Meclis üyesi Mikail Karapınar ve diğer muhalefet meclis üyeleri rapor değişikliğine neden gerek duyulduğunu ve imar iyileştirilmesi neden yapıldığını sordular. AKP’li İmar komisyon Başkanı Hakan Ciner muhalefet meclis üyelerine cevap verdi.  


Hakan Ciner: 6 nolu raporun içeriği Menderes Mahallesinde tamamı milli eğitim alanında bulunan, bir kısmı park alanı olan, bir kısmı da emniyet hizmet alanına dönüşmesi yani kamu adına, kamu yararına hizmet verecek yerlerin yani donatı alanının başka bir kamu alanı olan emniyet hizmet alanına alınması ile ilgili bir rapordur. Emniyet müdürlüğüne yapılacak bir bina kamu yararınadır, Esenlerin güvenliği içindir ve bizlerin güvenliği içindir” dedi.
 

BİZ SORDUK ÖMER ÇETİNKAYA CEVAP VERDİ
Çetinkaya, “Bir plan yapılacaksa o planı meclis yapar. Tuna mahallesinde yaklaşık 3- 4 ay içerisinde, içinde ilkokul- ortaokul ve liselerin olduğu büyük bir kampüs açıyoruz. Yani bu okul ihtiyacımızı orada gidereceğiz. Esenler’de derslik sayıları aşağı düştü, epeyi yol kat ettik ve şu an bizim emniyet binasına ihtiyacımız var. Bahsi geçen yerde üç okul var, o bölgemizde okul ihtiyacımız yok. Bakın biz sözümüzdeyiz, Esenlerin hayatını kurtaracak Tuna mahallesinde 20 dönüm yer okul için ayrıldı, yine büyük bir eser 0larak askeri alanı Esenlerimize kazandırmak olmuştur” dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli