Esenler'de Yeni bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Esenler

Son yaşanan dolandırıcılık olayında tüm uyarılara rağmen dolandırıcıların ağına düşmekten kurtulamıyorlar, Esenler’de gün geçmiyor ki bir hırsızlık veya dolandırıcılık olayı yaşanmasın. Son yaşanan ol


Esenler’de Yeni bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Esenler’de dolandırıcıların başvurmadıkları numara kalmadı.

Son yaşanan dolandırıcılık olayında tüm uyarılara rağmen dolandırıcıların ağına düşmekten kurtulamıyorlar, Esenler’de gün geçmiyor ki bir hırsızlık veya dolandırıcılık olayı yaşanmasın. Son yaşanan olay da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı, yetkililerden alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti.

Esenler’de fotoğrafçılık yapan C.K;isimli esnaf 20 Ocak günü fotoğraf makinesini, satmak için internet sitesine vermiş olduğu ilan üzerine vermiş ve olduğu ilan ile ilgili isminin Şükrü olduğunu söyleyen bir şahıs tarafında 12 Şubat günü saat 11.00 sıralarında arayarak fotoğraf makinesini almak istedi, bunun karşılığında fotoğraf makinesini 4.400 TL. ye anlaştıklarını, 13 Şubat’ta şahsı arayarak, Atışalanı Caddesine gelmesini ve geldiğinde kendisini aramasını istedi. Belirtilen adrese giderek Şükrü olarak kendisini tanıtan kişiyi aradı aranılan dolandırıcı ‘’eşim hastalandı acilen eşimi hastaneye götürdüm, şuan gelemiyorum sen fotoğraf makinesini hastane karşısında bulunan şu Mobilya mağazasına bırak’’ dediğini, dolandırıcının niyetini anlayamayan esnaf fotoğraf makinesini ve beraberindeki malzemeyi, dolandırıcının belirttiği Mobilya mağazasına bıraktı. Fotoğraf makinesini ve beraberindeki malzemeyi belirtilen işyerine bıraktıktan sonra kendisini tekrar aradığını ve şahsın kendisine aynı cadde üzerinde bulunan bir Kuyumcu dükkânının kendisine ait olduğunu söyleyerek oraya gitmesini ve orada babasının kendisine parayı vereceğini söyleyerek oraya gitmesini ve kendisini orada aramasını istedi.

Bu görüşmeden sonra Mobilyacıdan ayrılarak kuyumcuya gidip, Kuyumcuya varmadan Şükrü isimli dolandırıcıyı tekrar aradığını, şahsın beklemesini ve kendisini arayacağını söyleyerek, aradan on dakika kadar geçtikten sonra şahsın aramamasında şüphelenen esnaf, şahsı birçok  kez aradığını ancak cevap vermediğini ve telefonunu kapattığını öğrenince dolandırıldığını anladı.

Dolandırıcılığını anlayınca Fotoğraf makinesi ve malzemelerini bıraktığı iş yerine geri döndüğünde, fotoğraf makinesini ve yanındaki malzemeleri almak istediğinde şahsın makineyi alarak kayıplara karıştığını öğrenince olayı Emniyet birimlerine haber verdi. Bu olayla ilgili Emniyet birimleri tahkikata başladığı öğrenildi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı