Esenler'de Sağlıkçılar, Polis ve Zabıta 7 Gün 24 Saat Görev Yapıyor

Esenler

Koronavirüste İstanbul’un en riskli ilçesi olan Esenler’de sağlıkçılar-görevli polis ve zabıta ekipleri, salgını nedeniyle 7 gün 24 saat insanüstü görev yapıyor. Esenler’liler tüm

Esenler’de Sağlıkçılar, Polis ve Zabıta  7 Gün 24 Saat Görev Yapıyor
Koronavirüste İstanbul’un en riskli ilçesi olan Esenler’de sağlıkçılar-görevli polis ve zabıta ekipleri, salgını nedeniyle 7 gün 24 saat insanüstü görev yapıyor. Esenler’liler tüm risklere rağmen, yasak dinlemiyor evine ekmek götürmek için sokağa çıkıyor.

Esenler’de Sınırlı sayıda personel, sınırlı sayıda sağlık hizmetleri veren sağlıkçılar, polisler ve zabıta ekipleri tüm olumsuzluklara ve kısıtlı imkanlara rağmen canla başla halka hizmet vermeye gayret ediyor. Korona virüs salgının yayılmaması için ilçede alınan sıkı tedbirler devam ediyor.
Esenler’de görevli primler ve görevli personel, kendilerince bazı önlemler alarak çare olmaya, umut olmaya devam ediyor. Bugün sabahın erken saatlerinde Esenler PTT önüne, Dul, Engelli maaşı ve Çocuk eğitim parası almak için insanlar iç içe yığıldı. Görevli polis ve zabıta ekiplerinden yardım istendi. PTT önündeki karışıklığı görevliler kendi uyguladıkları bir sistemle, ara ara koydukları bariyerlerle mesafe kuralına uyulmasını sağladılar.

Yoksulluğun fotoğrafını, çaresizliğin resmini çektik
Esenler Koronavirüste İstanbul’un en riskli ilçesi olmasına rağmen ve halk tarafından Esenler Koronavirüste en riskli ilçe olduğu bilindiği halde Esenler halkının neden sokağa çıktığını araştırdık ve halka sorduk.
Vatandaşlar böyle söylüyor: evimize ekmek götürmek zorundayız. Bizler sokağa çıktık, hep sokaktaydık. Günü birlik geçinen insanlarız. Bugün devlet bizlere maddi yardım yaptı, bu paraları almak için buradayız. Evet, Esenler’in koronavirüs konusunda en riskli ilçe olduğunu gazetelerden okuduk. Sağlık konusunda tehlikenin büyüklüğünü biliyoruz ama sokağa yanı bankaya ve PTT’ye gitmek zorundayız. Buradan alacağımız 3-5 kuruşla çocuklarımızın karnını doyurmak gibi sorumluluğumuz var” diyorlar.

PTT ÖNÜ...


Esenler Cumhuriyet Meydanı

 Kaymakamlık binası önü…



 

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli