Esenler'de Projelere Meclis Üyelerinden Maşallah, İnşallah

Esenler

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, göreve geldiğinden bugüne kadar Esenler’de yapılan ve yapmak istenen Belediye hizmetlerini İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarına düzenl

Esenler’de Projelere Meclis Üyelerinden Maşallah, İnşallah

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, göreve geldiğinden bugüne kadar Esenler’de yapılan ve yapmak istenen Belediye hizmetlerini İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarına düzenlediği kahvaltıdan sonra yerinde gösterdi.

AKP, CHP ve SP’li meclis üyelerinin yanı sıra Mahalle Muhtarları ve yerel gazetecilerin de katıldığı gezide ilginç göründüler ve anlar yaşantı. Zaman zaman Belediye meclis toplantılarında muhalefet meclis üyelerinin “Esenler’de iyi işler yapılmadığını düşünüyoruz, Şunları, şunları yaptık diyorsunuz. Bu yaptıklarınızı bir de yerinde görelim” teklifine olumlu cevap veren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, muhalefet meclis üyelerine yapılan ve yapmak istenen işler hakkında, projeleri yerinde inceleyerek bilgi verdi.,


Bu parkın en büyük sıkıntısı güvenlik

Sabah saat 09.00’da Havaalanı Mahallesi Bölge Parkı’nda yapılan kahvaltıdan sonra başlayan programda, ilk önce kahvaltı yapılan Havaalanı bölge parkının durumu anlatıldı.  Göksu, 50 dönümlük parkın mahallede büyük bir açığı kapattığını söyledi ve “Bu parkın en büyük sıkıntısı güvenlik. Şu anda bu park 24 saat kamera ile takip ediliyor. Havaların ısınması ile birlikte kamera takibi sıkıntıyı gidermeye yetmez ve güvenlik zafiyeti devam ederse girişlere x-ray cihazı koyacağız” dedi. Parkın üzerinden gecen yüksek gerilim hattı olduğunu dile getirerek “Bu problemi de çözdük. Nisan ayında bu parktaki yüksel gerilim hatları yeraltına alınacak” dedi.

Bölge Parklarımızın Sayısı Dört Olacak
 
Havaalanı Mahallesi’nin dışında Menderes Mahallesi, Kemer Mahallesi ve Çiftehavuzlar Mahallesi’ne de bölge parkları kazandıracaklarını anlatan M. Tevfik Göksu, “Böylece ilçe 4 noktadan nefes almış olacak” dedi. Daha sonra parkın bitişiğinde bulunan Esenler Askerlik Şubesi’ne geçildi. Esenler Askerlik Şubesi Başkanı Albay K. Salih Taşan, şube hakkında bilgi verdi.    



Kendi kazdığı kuyuya düştü


Heyet daha sonra hep birlikte Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanını geçti. Ve burada şansız bir an yaşandı Belediye meclis üyesi Teyfik Helvacı; inşaat alanında bulunan bir çukura düşmesi gülüşmelere neden oldu arkadaşları Helvacıya“ Kendi kazdığı kuyuya düştü” söylemimde bulundular.



İlk riskli alan ilan etilen bölge burasıdır

Göksu Havaalanı Mahallesinde Kentsel dönüşüm alanında yüksek bir yere çıkarak muhalefet ve iktidar üyelerini yanına toplayarak alan hakkında bilgiler verdi Göksu” Havaalanı Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 1400 konuttan 1250’sinin vatandaşlarımız kendi rızaları ile yıktılar. Biz buradan kiraya çıkanlara her ay 500 bin lira kira parası ödüyoruz, ayrıca dairesi kirada olanlarında kirasını ödüyoruz. % yüz anlaşma sağladık, okulu yıkacağız projesi hazır, okulu ikiye ayıracağız.


Halkımız bize güvenerek teveccüh göstermiştir

Buranın dönüşümü Ticaret, Hizmet + konut olarak yapılıyor. Buranın tüm planları Çevre ve şerhçilik Bakanlığı tarafından yapılıyor. Türkiye’de uygulanan ilk aktif Kentsel dönüşüm projesidir. 6306 sayılı yasaya göre ilk riskli alan ilan etilen bölge burasıdır. Vatandaş bizden altığı bedava yerin üstüne ilave alan isterse metresine bin lira istiyoruz.  Şu anda burası inşaat halinde olmasına rağmen buranın değeri artarak metresi 2600 liralara çıkmıştır. Haziran sonunda inşaatlara başlayacağız vatandaşa vereceğimiz toplam alan 180 bin M2 inşaat alanımız ise toplamda 280 bin m2 tır. Burada yaşayacak olan herkesin otoparkı, sosyal donatısı, aklınıza ne geliyorsa olacaktır. Halkımız bize güvenerek teveccüh göstermiştir, bizde onlara verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Burada AVM yapılmayacak hâsılat paylaşımı ile yapılan bu projede bizim planımız Ticaret, hizmet ve konuttur. Burayı alan kişi ne yapar bizi ilgilendirmez, yani konut yapabilir, Hastane yapabilir, rezistans yapabilir o onun takdirinde tır oran ise 55’e 45 olacak” dedi.

Belediye Başkanı anlattı Meclis üyeleri ise Maşallah, İnşallah, Bravo diyerek yapılanlardan bir hayli memnun olduklarını söylediler.



 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı