Esenler'de Pazarcı Esnafı İsyanda!

Esenler

Esenler Ninehatun Mahallesinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarının yeni yerini beğenmeyen ve yerinden memnun olmayan pazarcı esnafı belediye başkanı Göksu’ya tepki koyarak tezgâh açmadı.

“MAĞDUR OLAN PAZARCI ESNAFIMIZ ve YOKSUL VATANDAŞLARIMIZDİR’’
Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler’de yaptığı uygulamalarda birçok yanlış işler yaparak gündem yaratmaya devam ediyor. Başkan Göksu, her ne kadar İBB’de yaptığı çıkışlarıyla başarılı gözükmeye çalışsa da Esenler halkının gözünde başarılı değil. Esenler esnafı şikayetçi, Esenler semt pazarcıları isyanda, vatandaşlar Esenler Belediyesinin yaptığı icraatlardan memnun değil.

Esenler semt pazarcıları geçmişte olduğu gibi bugün de Başkan Göksu’ya isyan etti.
Nine hatun mahallesinde Çarşamba günü kurulan Pazar yerinde görüştüğümüz pazarcılar tepkilerini ve yaşadıkları sıkıntıları anlattılar...” Sayın Belediye Başkanımız bıraksın şov yapmayı, Esenleri yönetsin.Bizler alın terimizle çalışan, vergisini aksatmadan veren pazarcı esnafıyız. Göksu bizleri yok sayarak sorunlarımızı çözmemekle hem bizleri hem de bizlerden kısıtlı imkanlarla alışveriş yapan yoksul halkımızı mağdur ediyor. Bugün burada yaşanan tüm karışıklığın sorumlusu kendileridir. Bizleri sokak sakinleri ile kavgalı yaptılar. Bizlere Pazar yeri gösterdiği yer uygun değil ve  Pazar kurulmasına elverişli bir yer değil. Bizler sayın Başkanın buraya gelmesini ve burada yaşadığımız sorunları görmesini çok isterdik ama gelmezler.


SEMT PAZARLARI, FAKİR FUKARANIN ALIŞVERİŞ YAPTIĞI YERLERDİR
Bir başka pazarcı esnafı: Belediye başkanı Pazar yerini değiştiriyor ama bu değişiklik pazarcıların çalışmasına uygun mu değil mi onu kontrol etmiyor. Bizlere yer gösterenler öncelikle teknik insanlarla burada Pazar yeri kurulmasının uygunluğunu önceden tespit etmeleri gerekirdi. Burada tüm fiziki koşullar belirlenmeli,  Pazar tahtalarının kurulmasından tutun, insanların alışveriş rahatlığına uygunluğu sağlanmalı. Sokağın uygunluğu, sokakta yaşayan vatandaşların hastalık derecesi, yangın, deprem gibi birçok meselenin göz önüne alınarak sosyal hareketler düşünülerek bizlere yer göstermeleri gerekirdi.

Başka bir pazarcı esnafı “Semt pazarları, yığınlarca insanın ekmek ve iş kapısı, fakir fukaranın tek alışveriş yaptığı yerlerdir. Cebinde parası az olanların, ay sonunu zorluklarla getiren halkın büyük kesiminin umutla kurulacağı günü beklediği yerlerdir semt pazarları. Dayın belediye başkanı ve yetkililer bunları biliyorsa daha hassas ve özenli olmaları gerekir. Bizlere gösterilen yer Pazar tezgahı açmamıza uygun değil. Bugün pazarcının yarıdan fazlası tezgah açmadı, bu durum maalesef başkanın umurunda değil. Bakınız araçlarımız meyve ve sebze dolu, bize yazık değil mi? Kamyonlardaki bu ürünler çöp olacak” diyerek Başkan Göksu’ya tepkilerini gösterdiler.

 

  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli