Esenler'de Pandemi Yasağını Yetkililer Deldi Vatandaş İzledi

Esenler

Esenler’de korona virüs yasaklarını tanımayan yetkililer sazlı sözlü dualı bir şekilde yasakları çiğnerken vatandaşlar onları izlemekle yetindi.

Esenler’de korona virüs yasaklarını tanımayan yetkililer sazlı sözlü dualı bir şekilde yasakları çiğnerken vatandaşlar onları izlemekle yetindi.

Haber:Serkan Basut
Esenler’de yeni açılan bir tatlıcının açılışı için bir araya gelen Esenler belediye başkanı, AKP İlçe Başkanı, Esenler müftüsü, esnaf oda başkanı ve çok sayıda davetli yan yana saf tutarak sosyal mesafe ve topluluk kuralları hiçe sayıldı. Hastalığın günden güne artış gösterdiği, getirilen yasakların ve alınan önlemlerin yetersiz kaldığı böyle bir dönemde Esenler’in önde gelen isimlerin böyle bir davranış sergilemesi adeta buz etkisi yarattı. Bu durumu gören vatandaşlar yönetenler böyle yaparsa ve herhangi bir cezai işlem görmezse, bize kesilen cezaların ne anlamı var diyerek sitem ettiler.


Vatandaşlara dışarıya konulan stantta sağlıksız bir ortamda ikramlarda bulunan esnafı uyaran ya da müdahale eden olmadığı gibi birçok vatandaş ikramlardan faydalandı.Esenler meydanına girişler kontrollü, kurallara riayet edmeyen yurttaşlara yüklü cezalar "bize göre olması gereken" ama devletin koyduğu kurallara uymayan bu yetkin ve etkin kişilere bir yaptırım uygulanmaması elbette adaletsizliktir.


Yolda yürüyen vatandaşı bile mesafene maskene dikkat et diye uyaran yetkililer, kendileri yasak tanımıyor. Esenler kaymakamının bu tür topluluklara nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli