Esenler'de Murat Şohw fırtınası Göksu ve Yunan' Dostluğu

Esenler

Esenler’de Esenler Belediyesinin sponsorluğunda, Esenler Trabzonlular Derneğinin düzenlediği “Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni” eksikliklere, kırgınlıklara ve gönül koymalara rağmen katıl?

PROTOKOLDE GÖKSU’NUN “YUNAN” DEDİKLERİ İLE DOSTLUĞU
  • Esenler Belediyesinin sponsorluğunda, Esenler Trabzonlular Derneğinin düzenlediği “Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şölen” etkinliğinde kurulan protokole Esenler Belediye başkanı Göksu’nun Yunanlı dedikleri ile “Yunan” dostluğu görüntüsü vermesi Trabzonluların etkinliğine damgasını vurdu bu dostluk gözleri yaşartacak boyuttaydı.  Protokolde, AKP İlçe Başkanı Umut Özkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara, MHP İlçe Başkanı Hakan Özel, ESDEF Başkanı Cuma Helvacı ve yönetim kurulu yerlerini aldılar. Esenler Trabzonlular Derneği diğer siyasi partileri yok saydığından olacak ki alanda yoklardı. 

Esenler Trabzonlular Derneği, haftalar öncesinden programladığı ve önemle hazırlandığı “Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şölenine “ önce İBB mi Esenler Belediyesi mi sponsor olacak kızışmasıyla başladı ve sponsorluğu Esenler Belediyesi üstlendi. Sonrası ise bir acayip durumun yaşanmasına neden oldu. İBB ve Esenler Belediyesinin alan hakimiyet kavgası ve yöresel ürün satış stantlarının kurulması anlaşmazlığı önceki haftalarda biliniyordu ve gecen haftalarda bu gerginlik bayağı sert sahnelerin yaşanmasına sebep olmuştu. Trabzonlular “BİZE HER YER TRABZON” dediler ve Göksu’ya rağmen İBB’nin koyduğu yasağı deldiler.

MURAT (ŞOHW) BAŞARAN'IN ESPRİLERİ PUSLU HAVAYI DAĞITTI
Nasıl mı? Esenler Trabzonlular Derneğinin yaptığı etkinlikten önce etkinlik yapan diğer hemşeri derneklerine İBB yöresel ürün satış stantlarına yasak getirmişti. Trabzon Derneğinin yöneticilerinden birisi sayesinde, İBB ile olan ikili ilişkileri sonucu bu karar bugün, Göksu’ya ve diğer derneklere nispet yapılıcasına delik deşik etildi. Bu durum Esenler Belediye Başkanının ve diğer derneklerin moralini bir hayli bozdu.

Moral bozukluğu ile alana gelen Belediye Başkanı havasında değildi. Sunucu Murat Şovun yüksek sesle belediye başkanı Göksu’yu anons etmesi ve övgüler dizmesi, çok büyük uğraşlar vermesi bile ahalinin Göksu’ya alkış olarak dönmemesini sağlamadı.  Murat Şov, bir daha, bir daha anons yaptı ama yine alanda bulunanlardan yeterli alkış gelmeyince Göksu’nun tamamen kartı düştü ve etkinlik alanından erken ayrılmasına neden oldu.
Esenlerin siyasilerine ve her şeye rağmen Esenler Trabzonlular Derneğinin“Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni “  coşkulu başladı coşkulu devam etti. Alanda “şampiyon Trabzon” sesleri yükseldi ve kemençenin ritminde oynanan horonla renkli görüntülere sahne oldu, çünkü sahnede sunucu Murat Şov faktörü vardı. 


 

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı