Esenler'de Kaynak Kitap Vurgunu Devam Ediyor

Esenler

Gazetemizde yayınladığımız Esenler’ de kural tanımayan, Milli Eğitim bakanlığının yasağına rağmen velileri soyan bazı okullardaki çeteleşmelerin olduğu iddiası ulusal medyada haber oldu.

Esenler’de öğrenci, öğrenci velileri ve bazı emekli eğitimciler iddiada bulunarak, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının okullarda milli eğitim bakanlığının genelgesine rağmen kaynak kitapları set yaparak fahiş fiyatla öğrencilere para karşılığında sattıklarını söylediler.


Okullarda 650  Liraya Kadar Kitaplar Satılıyor.
Gazetemizi telefonla arayarak ve mail yoluyla şikayette bulunan öğrenci velileri yaşadıkları sorunları anlattılar. Öğrenci velilerinin ve öğrencilerin iddiası şöyle,’’ Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının,  Milli eğitim bakanlığının genelgesine rağmen çocuklarımıza baskı kurarak ‘’yardımcı ders kitaplarını set yaptık. Bu kitapları 150 ile 270 TL para ödeyerek alabilirsiniz. Bu kitapları da her kırtasiye veya kitap evinde bulamazsınız. Sadece okulumuzun anlaşma yaptığı kırtasiyeden temin edebilirsiniz diyerek bize adres gösteriyorlar.  Hatta bazı okullarda 650 bin liraya kadar kitaplar satılıyor. Bu kitapları almak için banka hesabına para yatırın sonra kitabı alın diyorlar.  Öğrenci velisi olarak kitap evlerini dolaştım, kitap evi sahipleri set haline getirilen kitapların yarı fiyatına verebileceklerini hatta bunun yanında yoksul çocuklara kitap bağışı ve okul kütüphanelerinde eksik olan kitapları da kendilerinin ücretsiz olarak bağışlayabileceklerini belirttiler.

Okullar bizlere “Çocuklarınızın başarılı olmasını ve sınavlarda sorulara yeterli cevap vermesini istiyorsanız sizlere önerdiğimiz bu setleri alacaksınız’’ Bizler defalarca Esenler ilçe milli eğitim müdürlüğüne, Cimer’e ve yetkililere şikayette bulunmamıza rağmen okullarda yapılan bu dayatma ve anlayış devam ediyor’’.

Bizler yerel gazete olarak, Edindiğimiz bilgiye göre yoğun şikayet üzerine ve müfettişlerin bu şikayetleri değerlendirerek inceleme başlatacağı yönünde bilgiye ulaştık. Ancak, bu durumu öğrenen bazı okul müdürleri, velilere aldırdıkları kaynak kitapları bu süreçte okula getirmemelerini söylediler.

Esenler’de Başarılı Eğitimci Olmanın Bedeli Var
Emekli eğitimciler ise, ‘’bu iş derinliğine araştırılırsa çok su kaldıracağını göreceksiniz, Esenler’de bazı okullar maalesef ticarethaneye çevrildi. Yapılan yanlışlara kim karşı çıkarsa operasyon yiyor. Öğretmenlerin liyakatine bakılmaksızın yapılan iftiralarla ya istifaya ya da görevden alınmasına neden olan durum yaşanıyor.  Esenler’de başarılı eğitimci olmanın bedeli var, bu bedeli öğretmenler ilçeden bir bir gönderilerek ödüyorlar. Esenler’de kadrolaşmış bir eğitim çetesi oluşmuş. Bu eğitimciler ve bu kadrolarla Esenler eğitimden uzaklaşarak rantsal bir anlayışla ne kadar sağlıklı bir eğitim verir?  Bu anlayış, bu zihniyet çocuklarımızın geleceklerini kararttığı gibi ailelerin bütçesine maddi külfet olarak yansıyor, bunun adı soygundur”.

Bu soygunu Esenler yerel basın olarak geçmişte defalarca gündeme getirdik. Bu sefer Esenler’de bir kitapevi sahibi tüm çıplaklığı ile ulusal medyaya konuştu. Bakalım bu sorumsuzca davrananlar hakkında yetkililer gereğini yapacak mı?


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı