Esenler'de İstiklal Marşı'na saygısızlık

Esenler

Esenler’de İstiklal Marşı’na yapılan büyük saygısızlık MHP’lilerin tepkisini çekti. İstiklal Marşı okunduğu sırada Esenler Belediye ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün

Esenler’de İstiklal Marşı’na saygısızlık

Esenler’de İstiklal Marşı’na yapılan büyük saygısızlık MHP’lilerin tepkisini çekti. İstiklal Marşı okunduğu sırada Esenler Belediye ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikteki sesin yükseltilmesi kısa süreli gerginliğe neden oldu.

İstanbul’un fetihinin 562. Yıl dönümünü nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi Esenler İlçe Teşkilatı’nın Dörtyol Meydanı’nda düzenlediği program birileri tarafından provoke edilmeye mi çalışıldı? İstiklal Marşı’na yapılan büyük saygısızlık MHP Yöneticilerinin sağduyulu davranmaları ve emniyet güçlerinin anında müdahalesiyle olaylar büyümeden önlendi.

Yaşanan olaya büyük tepki gösteren ve Esenler Belediyesi’ni yaptıkları programı provoke etmekle suçlayan MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Metin Kılıç gazetemize şöyle konuştu;



 “Bizim İstanbul’un Fetih’i ile ilgili yapacağımız program günler öncesinden belliydi. Ama Esenler Belediyesi bu işi provoke etmek için aynı gün aynı saatte müzikli program yaparak bizleri engellemek istemiştir. Özelliklede İstiklal Marşımız okunurken yapılan saygısızlığı sözlü olarak kendilerine iletmemize rağmen karşı tarafın ses cihazlarını kapatmamaları kitlemizde tansiyonun yükselmesine neden oldu. Fakat biz sağduyulu davranarak kitlemize sakin olmaları yönünde çağrılarda bulunduk. Birkaç kişinin sahneye doğru ilerlemesi bizim kontrolümüzün dışında olmuştur. Sağduyulu arkadaşlarımızın ve emniyetimizin büyük gayretleri sonucunda olabilecek daha büyük olayların önüne geçmiştir. AKP’li belediyenin İstiklal Marşımıza yaptığı saygısızlığı da tüm Esenler halkı görmüş ve şahit olmuştur”

Yılmaz: Şiddetle kınıyoruz



MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ise, “İstanbul’un fetihi ile ilgili yapacağımız etkinlik öncesi belediyenin programını yapan arkadaşları defalarca uyardık. Ama İstiklal Marşımız okurken ses cihazlarını kapatmadıkları gibi sesi daha çok yükselterek bizi provoke etmeye ve etkinliğimizi engellemeye çalıştılar. MHP kitlesinin İstiklal Marşımıza olan hassasiyetini bildiklerinden olacak ki, İstiklal Marşımız okunurken ses cihazlarını kapatmadılar. Ve İstiklal Marşımıza büyük saygısızlık yaptılar. Ancak bizlerin sağduyulu davranması ve emniyet güçlerimizin olaya anında müdahale etmeleri sonucunda daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçilmiştir.” Diyerek, İstiklal Marşı’na yapılan saygısızlığı şiddetle kınadıklarını söyledi. 



  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli