Esenlerde Irkçılar İmamoğluna Yunanlı Sloganı Attılar

Esenlerde Irkçılar İmamoğluna Yunanlı Sloganı Attılar

Esenler Dörtyol meydanına İmamoğlu'nun gelmesine saatler kala ittifak taraftarları karşılıklı birbirlerine aşağılayıcı ve çirkin sloganlar atarak ortalığı birbirlerine kattılar.

    CHP'nin seçilmiş İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bilal Erdoğan aynı programda karşı karşıya geldiler. CHP İlçe Başkanlığı'nın kendi örgütüne sahip çıkamaması nedeniyle Cumhur İttifak taraftarlarının ise her türlü provakatif eylemlere başvuran hazırlığı neredeyse büyük bir faciya neden olacaktı. Esenler İlçe Başkanı'nın ve yönetim kurulunun millet ittifakı taraftarının sahipsiz bırakıldığı alanda sağ duyulu ama partide yetkili olmayan kişilerin insan üstü gayretiyle yaşanacak olaylar kazasız belasız atlatıldı.

     Cumhur ittifakı Bilal Erdoğan'ın gelmesine çok iyi hazırlanmıştı hatta Esenler Belediye Meclis başkanı ve eski Belediye Meclis üyeleri kendi kitlesinin önünde elleri havada avazları çıktığı kadar slogan attılar. Cumhur ittifakı'nın taraftarları'nın sloganları önceden hazırlanmıştı. İmamoğluna birkaç gün önce Yunanlı diyen ve Trabzonluları Yunanlılıkla itham eden Göksu'nun söylemi sloganlaşarak alandakilerin Yunanlı Ekrem diye haykırmaları Millet İttifakı'nın taraftarlarını bir hayli kızdırdı. Alanda atılan sloganlar ''başkan İmamoğlu'', ''hak hukuk adalet'', ''Atatürkün askerleriyiz!'' Millet İttifakına aitti. Cumhur İttifakı'nın sloganları ise ırkçı söylem içerikliydi..''Yunanlı Ekrem'',''Burası Esenler buradan çıkış yok!'' şeklindeydi. 

     Alanda izlenimlerimiz her türlü pravokasyona açık materyallerle yapıldı. PKK'lılar alanda yoktu ama kahrolsun PKK sloganları atıldı. Sloganın amacı Millet İttifakı'nı PKK'ya benzetmesi yönündeydi.
     İmamoğlu'na Yunanlı Ekrem diye atılan slogan ise Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun her ne kadar Trabzonlulara ben Yunanlı söylemedim desede savunması çürümüş oldu. Toplumda Ekrem İmamoğlu nezdinde tüm Trabzonluların Yunanlı olduğu bilinçaltına yerleştiğini gördük.

Yaşanan kargaşa nedeniyle 
 polisleri araya girdi, Esenlere gelen Ekrem İmamoğluna Esenler Emniyet müdürü ve çevik kuvvet polisleri ''önlem alamıyoruz olaylar büyür siz alanın dışında konuşun ve gidin'' dediği bilgisine ulaştık. CHP'nin Adayı İmamoğlu kısa bir konuşma yaparak ilçeden ayrılmak zorunda kaldı.


  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli