Esenlerde Henüz Tekli Eğitime Geçilmedi

Esenlerde Henüz Tekli Eğitime Geçilmedi

Esenler İlçe Kaymakamlığı, 2015 yılı eğitim ve öğretim ile ilgili sayısal bilgileri resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaştı. Görüldü ki; Devlet okulların ikili eğitim halen sürmekte olup, Özel okulla

Esenlerde Henüz Tekli Eğitime Geçilmedi

Esenler İlçe Kaymakamlığı, 2015 yılı eğitim ve öğretim ile ilgili sayısal bilgileri resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaştı. Görüldü ki; Devlet okulların ikili eğitim halen sürmekte olup, Özel okullarda tekli eğitim yapıldığı görülmüştür.  

Esenler İlçe Kaymakamlığı yayınlamış olduğu verilere Yüksek öğretim öncesi okullarda Anasınıfı Resmi okullarda Derslik sayısı 7.iken şube sayısı 14.Özel okullarda ise; derslik sayısı 15 bunun yanında şube sayısı ise 13 olduğu görülüyor. Bu veriler orta öğretimdeki derslik ve şube sayıları bu oranı takip etmektedir.

Sitede yer verilen bilgilere göre Esenler okuryazar oranı yüzde 96. okuryazar olmayan 12 bin kişi civarında. Halk Eğitimde devam eden 39 okuma-yazma kursunda ise 340 kursiyer öğrenime devam ediyor.  

Geçtiğimiz dönem dershanelerin kaldırılmasıyla birlikte 17 adet dershaneden 5 tanesi temel lise statüsüne geçerken diğerleri kapanmış.

Okullarda sınıf ortalaması ise 33 öğrenci.  İlçe genelinde ilkokul öncesi anaokulların, ilkokulların ve ortaöğretim okullarının şube öğrenci ortalamaları ikili eğitime rağmen 33 öğrenci. Okullarda 2 bin 505 şubede toplam 82 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Okullarda 3 bin 174 öğretmen eğitim veriyor. Öğretmenlerin 2 bin 311’i kadrolu, 863 öğretmen ise ücretli öğretmen.

r