Tarih: 05.01.2020 18:58

Esenler'de Hamsi, Tulum ve Kemençe Şöleni

Facebook Twitter Linked-in

Esenler’de düzenlenen 9'uncu Geleneksel Hamsi ve Horon Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 20 metre uzunluğundaki mangalda ve dev kazanlarda pişirilen hamsılar, vatandaşlara ikram edildi. Soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen binlerce vatandaş uzun kuyruklar oluştururken, kemençe ve tulum eşliğinde vatandaşlar horon tepti.


“Festival kapsamında tüm emeği geçenlere ve İBB Başkanı İmamoğlu’na teşekkür ederim” diyen Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci, buz gibi havanın esmesine neden oldu. Kahveci’nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Teşekkür edmesi, Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun ve eski AKP Milletvekili Osman Aşkın pak’ın moralini bozdu.


  GÖKSU: KARADENİZ RÜZGARINI BİRLİKTE YAŞADIK
"Bugün tonlarca hamsi dağıttık" diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün tonlarca hamsiyi dağıttık. Anadolu'nun her bir zerresinin lezzeti, kültürü, coğrafyası, doğal güzelliğiyle farklıdır. Rizelileri, Esenler Dörtyol Meydan'da bugün Esenlerli kardeşlerimizle buluşturduk. Her zaman olduğu gibi meydanda hamsilerimizi yiyeceğiz. Hamsilerimizle beraber Anadolu'nun heyecanını ve Anadolu'nun güzelliklerini burada hep birlikte Karadeniz rüzgarını burada hep birlikte yaşamış olacağız. Horonlarla eriteceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRÜT’ÜN DİNİ İMANI PARA- TRABZON SEVGİSİ SANAL…
Festivalde dini imanı para olan Karadeniz’in sevimsiz kişisi İsmail Türüt, yine yaptı yapacağını. Türüt, sanat yerine konuşmayı yeğledi ve konuşmasında Göksu’yu yağladı, sıvazladı. İmamoğlu’nun İBB’yı kazanmasını kabullenemeyen Türüt, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya “İBB Başkanı sen olmalısın. Meydanı boş bırakanlara söylüyorum, dükkanın sahibi geriye döndü. Yok, ulan öyle yağma. Şu Esenlerin Belediye Başkanı var ya Allah şahit çok beğendiğim adam. Keşke İstanbul’a seni aday yapsaydılar. Ulan 7 düvele karşı koydun yahu seni tebrik ederim. Kendimi görüyorum bu Başkanda” dedi ama kendilerinin bu kadar övgüler dizmesinin nedenini açıklayacağı…

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —