Esenlerde Hamsi Karaya Vurdu

Esenlerde Hamsi Karaya Vurdu

Esenler Rizeliler Derneği tarafından gelenekselleştirilen 3.hamsi festivali ve horon etkinliği büyük ilgi gördü. Memleketlerinden uzakta alan Rizelilerin bir araya getirilmesi ve kaynaştırılması amaçlandığı etkinlik,

 

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenlerde Hamsi Karaya Vurdu

Esenler Rizeliler Derneği tarafından gelenekselleştirilen 3.hamsi festivali ve horon etkinliği büyük ilgi gördü. Memleketlerinden uzakta alan Rizelilerin bir araya getirilmesi ve kaynaştırılması amaçlandığı etkinlik, Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.


Zengin Program, Zengin Protokol


Etkinliğe İstanbul AKP Milletvekilleri İsmail safi ve Aşkın Osman Pak, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eski Rize Valisi, Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, AKP Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, CHP Esenler İlçe Başkanı Şuayip Vardar, MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, Has parti İlçe Başkanı Burhan Kocaman, Esdef Başkanı Ömer Savaş, Esenler Pirsultan Abdal Kültür derneği başkanı Nadir Çatar, Rumeli Balkan Dernek Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Saadet Partisi Meclis Üyesi Sebaattin Yiğit katıldı.



Etkinliğe katılan 15.bin kişiye 5.büyük yemek kazanında ve 15.metre uzunluğundaki mangalda pişirilen tonlarca hamsi ekmek arası olarak dağıtıldı. festivalde ayrıca insanların hiç tanımadığı kişilerle birlikte horon tepmesini kaynaşmasını sağlayan horon etkinliği nede Rizeliler büyük ilgi gösterdiler ve binlerce kişi aynı anda horon ederek renkli görüntüler sergilendi.


Al Esenler Benim Vatanım.


Etkinlikte bir konuşma yapan Esenler Rizeliler Derneği başkanı Barış Al dernek olarak doğduğun yerden doyduğun yere sloganı ile yola çıktıklarını altını çizerek “hemşerilerimizle kucaklaşa bilmek yöremizin kimliğini örf ve adetlerini hatırlamak ve hatırlatmak maksadıyla böyle etkinlik düzenlediklerini ve bunu da geleneksel hale getirdik” dedi. Konuşmasına şöyle devam eden Al “memleketten uzakta yaşayan hemşerilerimizi bir araya toplayarak memleket özlemini gidermek ve kaynaşmalarını sağlamak bu birlikteliği geleceğimiz olan çocuklarımıza yarınlarımıza hep anlatarak hem de yaşatarak göstermek istiyoruz. Esenler Rizeliler Derneği olarak sosyal ve kültürel odaklı Rizeli kimliğimizi örf ve adetlerimizi unutmadan Rizeli hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. Yöresel bir dernek olarak memleketimiz Rize. bizim için ne kadar önemli ise yaşadığımız Esenler de dünya güzeli bu şehir şehri İstanbul da bizim için okarda önemli biz Esenlerli Rize’liler olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan bütün Esenler ve Rizeli hemşerilerimi kucaklıyoruz” ifade etti.


Göksu Yine Siyasi Konuştu.

 
Etkinlikte konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu konuşmasına siyasetle başladı her zamanki gibi siyasi şovla bitirdi. Alanda bulunanlar ise bu arkadaş ne zaman Esenlerin Belediye Başkanı olacak Esenlerlilerin Belediye başkanı olacak dediler. 

 
 Has parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu “Rize’de doğup, Rize de büyüyen birisi olarak kültür etkinliğinizde siyasi konuşma yapmayacağım. AKP Milletvekillerinin de Belediye Başkanının da yaptığı hizmetlerden endişesi mi var.Bu tür etkinliklerde belediye hizmetleri anlatılmaz.Ve ben siyasi konuşma yapmayacağım” ifade ettikten sonra etkinliği düzenleyen dernek yetkililerine teşekkür ederek alandan ayrıldı.
Halkın Kaymakamı Öz Konuştu.


Programda bir konuşma yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu “ Böyle bir güzel etkinliği yapan, güzel bir kalabalığı buraya toparlayarak 3. nü düzenleyerek Hamsi ve horanla kaynaştıran Esenler Rizeliler Derneğine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra festival kapsamında sahne alan yöresel sanatçılar Zeki Balcı Emine Genç Murat Köse ve Murat Erbaş söyledikleri şarkılarla Rizelilere müzik ziyafeti verirken katılımcı Esenlerli haklıda müzik eşliğinde dalasıya eğlendiler. Etkinlikte Üsküdar belediyesi Karadeniz halk oyunları ekibi Karadeniz oyunlarından bir gösteri yaptılar.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli