Esenler'de HDP'nin Basın Açıklamasına Polis İzin Vermedi

Esenler

Esenler’de Diyarbakır, Mardin ve Van'da halk iradesine kayyım atanmasını basın açıklamaması ile protesto edilmesine izin verilmedi. Yapılacak olan basın açıklamasını engellemeye çalışırken Polisle HDP’li yur

Esenler’de Kaymakamı eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek, 15 gün basın açıklaması ve herhangi bir eylem yapılmayacak bildirisinde bulundu. Bugün HDP’nin basın açıklamasını engelleyen Polis, basın açıklamasından önce HDP’ilçe başkanlığının kayyımı protesto eden pankartı kaldırttı. Pankartın kaldırılmasından sonra çok sayıda çevik kuvvet polisi ve Esenler emniyetİ polisleri ilçe binasını abluka altına aldı. 
 
Uzun süreli bekleyiş ardından HDP’liler partinin ilçe binasına geçerek basın açıklaması yapma kararında direndiler, İlçe binasını abluka altına alan çevik kuvvet ekipleri, açıklama yapılmasına izin vermedi.
 
KAYYIM ATANMASI “SİYASİ DARBE”DİR
HDP Esenler ilçe eş Başkanı İsmail Dönmez İlçe binasında Yaptığı açıklamada belediyelere kayyım atanmasını “siyasi darbe” olarak değerlendirdi. Dönmez, “Halkın özgür iradesi ile seçtiği yöneticilerin yalanlarla görevden alınması, halkın iradesinin yok sayılması kabul edilemez. AKP iktidarının sonu geldiği ve bu sonu kendileri hazırlayan kararlardan birini daha aldığını tüm halkımız görmüş oldu. 31 Mart İstanbul se
çimlerinin sonuçlarını hazmedemeyen AKP saldırıyor ve saldırdıkça batıyor. Bakınız halkın tüm kesimleri, demokrasiye inananlar, kayyum atamalarına sessiz kalamamalı.
 
HALKIN İRADESİNİN YOK SAYANLARA KARŞI OLDUĞUMUZ İÇİN AYAKTAYIZ
Bu sorun yalnız HDP’liler sorunu değildir, bu sorun ülkenin, demokrasinin ve hukukun ayaklar altına alınmasını kabullenmeyen tüm demokrasi güçlerinin ve ezilenlerin sorunudur. Biz bu durumu kabullenemediğimiz için ve halkın iradesinin yok sayanlara karşı olduğumuz için ayaktayız. Herkesin ayağa kalkmasını bekliyoruz. Bugün burada yine bir haksızlık yapıldı ve demokratik hakkımız ve anayasal hakkımız olan basın açıklama yapmamız engellendi. Bu hukuksuzluklara sesiz kalmamalıyız, şayet sesiz kalırsak yarınlarımız karanlık, geleceğimiz ipotek altında olacaktır. Bu sadece bizim sorunumuz değil, tüm halkımızın sorunudur” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı