Esenlerde Engelliler Haftası Hüzünlü Geçti

Esenlerde Engelliler Haftası Hüzünlü Geçti

Esenler ilçe protokolünün katılmadığı 10–16 Mayıs Engelliler Haftası kutlaması engellilerde burukluk ve kimsesizlik hissi uyandırdı.

Esenlerde Engelliler Haftası Hüzünlü Geçti
 
Esenler ilçe protokolünün katılmadığı 10–16 Mayıs Engelliler Haftası kutlaması engellilerde burukluk ve kimsesizlik hissi uyandırdı.

 
Bu sene ki 10-16 Mayıs engelliler Haftası protokolün ve vatandaşların fazla ilgisini çekmediği için sönük geçti. Esenler Belediyesi önceki yıllarda Engelliler Haftasını kutlamak için önceden hazırlıklar yapması söz konusu iken bu sene Engelliler Haftasını gölgede bırakmak için Cumhuriyet Meydanında “Ninni Festivaline” odaklandı.


Esenler Halkını ve Engellileri Ninnilerle Uyuttular

 Başta engelliler olmak üzere tüm Esenler Halkını ninnilerle uyutarak bu anlamlı günü anlamsızlaştırmak istediler. Kendi yoksulunu görmeyen ve protokol kendi yoksuluna sahip çıkmayan protokol başka ülkelerin yoksullarını alanda görücüye çıkararak adeta şov yaptı.  Ancak tüm engellemelere rağmen Esenler Ortopedik Engeliler Derneğini “Bu bizim en önemli günümüzdür. 3 kişi de olsak 5 kişide olsak bu günümüzü anacağız” diyerek Davutpaşa Caddesi yürüyüş yolundan Cumhuriyet Meydanına kadar kortej oluşturarak Engelliler Haftasını andılar.

Cumhuriyet Meydanına kortej ile yürüyen engelliler bu anlamlı günde Kısa konuşmalar ile kendilerine engel olanlara göndermelerde bulundular. Esenler Ortopedik Engeliler Dernek Başkanı Ayşe Özhan “Tüm engelli ve Engellilerin ailelerinin engelli gününü kutlamak istiyorum. Fakat bu buruk bir kutlama olacak çünkü biliyorsunuz ki hala Türkiye’miz de engellilere yönelik çalışmalar olsa da çok yetersiz bir durumda. Bugün birçok engelli vatandaşımız mağdur durumda.  Çünkü onlara hazırlanan bir alt zemin yok. Çalıştıkları yerde sosyal alanlarda alanları kısıtlı. Biz bugün engelliler gününü kutlasak da üzüntülü ve buruk bir şekilde kutlamaktayız.  Biz istiyoruz ki; Bir engelli bir mağazaya gittiği zaman kendi ihtiyacını kendi karşılasın. ‘’Bir yakınına demesin ki, ben şunu istiyorum bana gidip alır mısın Okula giden öğrencimiz eğitiminden mahrum kalmasın işsiz hiçbir engelli kalmasın. İmar yasasının bir an önce düzenlenmesini istiyoruz” dedi.


“Allah kimseyi karakter engellisi yapmasın”

Daha sonra, engelliler söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Esenlerin Kültür ve Sanat yönünden gelişmesi için yıllardır mücadele veren yurtiçi ve yurtdışı konserleri ile ülkemizi tanıtan Ozan İsa Koç engellilere destek olmak amacı ile ve onların yalnızlığını gidermek için alanlarda ki tüm ses kirliliğini bastırarak mikrofonsuz, olanca gücü ile engelli üstat Aşık Veysel ‘den bir deyiş ile Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü tüm engelliler ile birlikte alanda haykırdı. Bu haykırış bazen duygulanmaya bazen de sevince vesile oldu. Türkünün bitiminden sonra Ozan İsa Koç “Allah kimseyi karakter engeli yapmasın”sözü ile tüm engelliler, engelli aileleri ve vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Devamında, Koç “Bu ülkede engellilerimiz yalnız değiller, bizler varız. Bakınız, bu ülkede Ozanların sesi kesilemez, Halkımız susturulamaz, Engellilerimiz yok sayılamaz” dedi.
 




  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli