Esenler'de Ekonomik Şartlar Tüm Tehlikelere Böyle Kafa Tutturdu

Esenler

Yoksulluk, çaresizlik ve ucuz baklava kuyruğu, sonuç ise virüsü unutturdu. Esenlerde gördüğümüz manzara bize yoksulluğun fotoğrafını çektirdi, sosyal mesafenin nasıl hiçe sayıldığının g

Esenler'de ucuz baklava nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Önce Atışalanında oluşan baklava kuyruğu şimdide Esenler Dörtyol meydanında oluştu ve bir tatlıcıda ucuz baklava nedeniyle sosyal mesafe hiçe sayılarak alışveriş yapıldı.

YOKSULLUK UCUZ BAKLAVA VİRÜSÜ UNUTTURDU, SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI
Esenler'in değişik noktalarında vatandaşlar ucuz baklava alabilmek için uzun kuyruklar oluştu. Uzun kuyrukların oluştuğu tatlıcılarda ucuz baklava nedeniyle sosyal mesafe hiçe sayılarak vatandaşlar saatlerce sıra bekledi. Tatlıcının önündeki kuyruk kadar içerisinde yaşanan yoğunluk ve sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görüntüler bu kadarına da pes dedirtti.


“BU KUYRUĞA TÜM TEHLİKELERİ GÖZE ALARAK GİRDİK”
Korona virüs vakaları her geçen gün artarken, oluşan kuyruk ve dükkan içerisinde de sosyal mesafenin hiçe sayılması insanların zevkten değil, ekonomik zorluklar nedeniyle fakirleşen, yoksullaşan halkımızın alım gücünün fotoğrafını bizlere çektirdi.

Sırada bekleyen bir vatandaş "Keşke ekonomik gücümüz olsa ve kurallara bizde uysak ama bu kuyruğun oluşması bizlerin bilinçsizliğinden değil yoksulluğumuzdan oluşmuş. Fiyatı uygun olduğu için ve çocuklarımıza ailemize kısmen de olsa bir ziyafet çekmek, felekten birkaç saat çalarak midelerimize ziyafet çekmek için ekonomik şartlar bizleri zorladı ve tüm tehlikeleri göze alarak baklava kuyruğuna girdik " diye konuştu
 

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli