Esenler'de Ekmek Zamlandı fiyatı

Esenler

Halkın temel besin maddesi olan ekmek Esenler’de yarından itibaren sofralarımıza 1.25 TL olarak gelecek. İstanbul’da 250 gramlık ekmek 1 liradan 1.25 TL’ye yükseldi. Buğday üretiminin rekor seviyede arttığı dönem

Esenler’de Ekmek Zamlandı fiyatı
Halkın temel besin maddesi olan ekmek Esenler’de yarından itibaren sofralarımıza 1.25 TL olarak gelecek. İstanbul’da 250 gramlık ekmek 1 liradan 1.25 TL’ye yükseldi. Buğday üretiminin rekor seviyede arttığı dönemde gelen yüzde 25 zamma vatandaşın çepine yeni bir maliyet olarak yansıyacak.
 
Dünya genelinde gıda fiyatları düşüş seyrini devam ettirirken Türkiye’de meyve-sebzeye kadar uzanan Doların hızlı yükselişindeki fırtına yoksulun yakasına zam olarak yapıştı. Ekmekte ise Geçen yıl 1 lira 25 kuruş yapılması planlanan ekmek fiyatı, gelen eleştiriler üzerine 1 lirada tutulmuş ancak tavan fiyat 1 lira 25 kuruş olarak belirlenmişti. Doların vurduğu yer yanıyor, Esenler Esnaf odasının Dolar bozdurma çağrısı bile işe yaramadı. Bugün İstanbul Fırıncılar Odası Esenler temsilcisi Mustafa Çiçek ekmeğe yüzde 25 zam yaptıklarını açıkladı.
 
Çiçek, “Ekmeğin fiyatı Esenler ilçemizde yarından itibaren 1 lira 25 kuruş olacak. Halkımız bizlere kızmasın, bizler zam yapmayı istemezdik, ancak ekmek üretim maliyetlerinin artması, mazot fiyatlarının yükselmesi, elektrik ve işçi maaşlarına yapılan zamlar üst üste gelince bizde zam yapmak zorunda kaldık.  “ zam yaptık ama bu zam geçen yıl yapılması gereken bir zamdı ancak İstanbul Valimizin itirazı üzerine yapılacak zammı geri çekmiştik”.