Esenler'de Camii'de Bir İlk Yaşandı!

Esenler

Camiinin ibadet yeri olduğunu yine unuttular. Daha önceleri parti toplantıları ve seminer, karate kursları düzenledikleri camide bu kez öğrenci veli toplantısı yaptılar.


Esenler’de Camii'de Bir İlk Yaşandı!

Caminin ibadet yeri olduğunu yine unuttular. Daha önceleri parti toplantıları ve seminer, karate kursları düzenledikleri camide bu kez öğrenci veli toplantısı yaptılar.

Esenler Oruç Reis Mahallesi'nde bulunan Aksoy İmam Hatip Ortaokulu okul binasının güçlendirme inşaatı dolayısı ile komşu okullarda eğitim ve öğretime devam etmekte. Okul idaresi tüm velilerin katılacağı veliler toplantısının yapılacağı salon sorununu veliler toplantısını okula en yakın camide yaparak çözmüş oldu.

Pazar günü öğlen namazından hemen sonra başlayan veliler toplantısı müdür yardımcısı Yusuf Dursun’un takdimiyle başladı.

Esenler Aksoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut Balcı veliler toplantısını camiide düzenlemelerinin gerekçesi hakkında şunları söyledi:

‘İdareci olarak yeni başladığım Esenler Aksoy İmam Hatip Ortaokulu ve Aksoy Ortaokulu okul binasının güçlendirme inşaatı nedeniyle eğitim ve öğretimini taşımalı olarak yapmakta. Öğrenciler her gün servislerle Atatürk okuluna giderek ders görmekte. Okulun bulunduğu bölge vatandaşlarımızın göçten ciddi olarak olumsuz etkilendikleri bir bölge. Okul yönetimi olarak göçle birlikte yaşanan sosyo ekonomik sorunların yaşandığı bir okulun öğrencilerine ve velilerine yönelik seminerlerin olmasının zaruri olduğunu gördük. Yakın çevrede veli ve öğrencilere yönelik bazı bilgilendirmelerin yapılması için uygun salon bulma arayışına girdik. Acil ihtiyaçtan çözüm olarak toplantı için en uygun yerin okula en yakın cami olduğuna karar verdik.  Bunun için Esenler Müftülüğü'nden izin aldık. Pazar öğle namazından hemen sonra okula en yakın Ashab-ı Kiram Camii'nde sadece erkek öğrencilerimizin babalarının katılacağı bir “veli toplantısı” düzenledik. Birinci dönemin bitimine az bir zaman kaldığı ve bazı acil konular hakkında velilerle açıklamalara yapmak gerekiyordu. Öğrencilere yönelik bazı toplantıları da camide yapacağız. Bu toplantıyı camide düzenlemenin bir amacı da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığının ortak çalışmalara imza atmasının gerekli ve önemli olduğunu fikrini hayata geçirmektir. Çünkü İslamın önemli sosyal kurumları olan camilerin de eğitim faaliyetlerinde daha etkin olması gerekir. İslam'ın ilk dönmelerinde bu fonksiyonun aktif olarak icra edildiğini görüyoruz.  ’

Velilere seslenen Aksoy İHO Okul Müdürü Mahmut Balcı velilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki yeri ve önemi konusunda ise şunları söyledi:

‘Sağlıklı ve başarılı bir eğitim ve öğretim için velilerin desteği ve katılımını sağlamak gerekir. Ancak birçok okulda veliler toplantına sadece annelerin katıldığı toplantılara dönüşüyor. Bu durumu değiştirmek için farklı bir uygulama arayışına girdik. Dikkat ederseniz siz değerli velilere gönderdiğimiz davet mektubunda ‘Sadece Erkek Öğrencilerimizin Babalarının Katılabileceği Veli Toplantısına bekliyoruz’ dedik. İlerleyen günlerde uzman eğitimcilerin konuşmacı olarak yer alacağı veliler toplantıları düzenleyeceğiz. O zaman sadece annelerin katılacağı toplantılar da düzenleyebiliriz. Sizlere öğrencilerimizin derslerine giren hanım öğretmenlerimizin görüş ve önerilerini de ileteceğiz. Çocuklarımızı İmam Hatip Okullarına göndermekle iş bitmiyor. Elbette İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerin diğer okullarda okuyan öğrencilere göre bazı konularda daha derli toplu olmaları gerekir. Ancak günümüzün imam hatip gençliği ile ilk imam hatip nesli aynı şeyleri düşünmüyor. Arada ciddi farklar var. Biz eğitimcilerin ve duyarlı velilerin görevi aradaki farkları azaltmaktır. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı ile başbakanımızın imam hatip konusunda gösterdiği duyarlılığı herkeste göremiyoruz. Bu çabalara seyirci olanların konuşmaya ve önerilerde bulunmaya hakları yoktur. Kıymetli velilerimiz; velilerimiz öğrencilerini takip etmeli, bazı şeyleri birlikte öğrenmeli, öğrencileri anlamalı, öğrencilerle birlikte vakit geçirmeli, öğrencilerle birlikte etkinliklere gitmeli, veliler toplantısına eşleriyle birlikte gitmeli. Her velimiz okula maddi ve manevi destekte bulunabilir. Çünkü her okul gibi okulumuzun da bazı sabit giderleri olmakta. Bazı hizmetlerin yapılması, öğrencilerimizin bazı programlara götürülmesi için velilerin maddi ve manevi desteğine ihtiyaç duyulmakta. Kurumlarda nezdinde okulumuzu temsil etmeli ve destek talebinde bulunmalı. En önemli destek veli desteğidir. Başka destekler için de çaba gösteriyoruz. Esenler Belediye Başkanını ziyaret ederek okulumuzun son durumu hakkında kendisini bilgilendirdik ve ihtiyaçlarımızı yansıtan bir dosya sunduk. Hedefimiz Esenlerin sokaklarından tüm İstanbul’a güzellikler sunmaktır. Oluşturacağımız okul aile birliği ile okul veli dayanışmasını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapacağız. Tüm bunlar için okul aile dayanışmasına ve ciddi fedakârlığa ihtiyaç var. Genç bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Bu avantajı velilerimizin desteğiyle en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Çok gayret eden öğretmenlerimiz var.  Bu gayretleri eğitimin tüm paydaşlarıyla en doğru şekilde yönetmeye çalışacağız. Esenler Aksoy Ortaokulu ve Esenler Aksoy İmam Hatip Ortaokulunda okuyan tüm gençlerimizin kadim değerlerimize bağlı bir nesil olarak yetişmesi için çalışacağız.’

Camide düzenlenen velilere toplantısında hazır bulunan erkek öğretmenler de sırayla söz alarak öğrencilerin genel durumları hakkında velilere bilgiler verdiler.

Sıcak bir havada gerçekleşen, velilerin de söz aldığı Veliler Toplantısı Ashabı Kiram Camii İmam Hatip görevlisi Muhammet Ceylan, okul öğretmenleri ve velilerin yer aldığı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli