Esenler'de CHP'siz 10 Kasım Anma töreni yapıldı

Esenler

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Esenler Cumhuriyet meydanında. Atatürk büstü önünde düzenlenen törenle anıldı.

Esenler’de CHP’siz 10 Kasım Anma töreni yapıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Esenler Cumhuriyet meydanında. Atatürk büstü önünde düzenlenen törenle anıldı.


Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende Atatürk anıtına Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı M. T. Göksü ve Garnizon komutanı çelenk sundu.
Programa Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı M. T. Göksü ve Garnizon komutanı Emniyet Müdürü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı. Çok sayıda kişi saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşından sonra program Esenler Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulunda devam etti.

CHP’nin Çelengi Kenarda Bekletildi
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ bu önemli günde CHP Ata’sının huzurunda temsil edilemedi ve çelenk sunamadı.  CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetimi devlet protokolüne katıldılar, ancak CHP’nin çelengi sunuma dahil edilmemesine ses çıkarmayan ilçe başkanın sesiz kalması CHP’lileri bir hayli üzdü. Törenin ardından çelengi Atatürk büstüne sessizce koyan CHP ilçe başkanı ve yöneticilerinin neden korktukları, neden ve kimden etkilendikleri merak konusu oldu.

Partililer bu gelişmeye tepki koyarak“ ya çelengi buraya getirmeyecektiniz, yada buraya gelen çelengi her şeye rağmen Atatürk büstüne sunacaktınız” diyerek tepki koydular.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli