Esenler'de CHP'liler ve İYİ Partililer İşini Allaha Bırakmış

Esenler

Türkiye Değişim Hareketinin Genel sekreteri Cengiz Boztepe, “Esenler CHP ilçe başkanı ve yönetimi kendi partililerini küstürdü, CHP ilçe başkanının tutarsızlığı ve yönetiminin akılsızlığı b

Esenler’de CHP’liler ve İYİ Partililer İşini Allaha Bırakmış
 
Türkiye Değişim Hareketinin Genel Sekreteri Cengiz Boztepe, “Esenler CHP ilçe başkanı ve yönetimi kendi partililerini küstürdü, CHP ilçe başkanının tutarsızlığı ve yönetiminin akılsızlığı büyük bir hezimetin hazırlayıcısı olacağı bir dönemi yaşayacağız” diyerek açıklamada bulundu.
 
CHP’liler Ve İYİ Partililer İşini Allaha Bırakmış

Boztepe: Ben CHP’nin kayıtlı üyesiyim, Esenlerde gördüğüm manzara beni fazlasıyla üzüyor. CHP tarihinin en kötü seçim çalışmasını yapıyor, böyle bir çalışma başarı değil başarısızlık getirir. Örgüt birbiriyle kavgalı, bu kavganın baş sorumluları ilçe başkanı Ütebay ve yönetim kuruludur. Esenlerde, projeli ve seçimlere dönük teknik konularda bilgisi olanların 31 Mart seçimlerinde söz sahibi olmadığı bir seçim dönemi yaşayacağız. Esenler bilgiye değil bilgisizliğe itibar etti. 31 Mart seçimlerinde CHP’liler ve ittifak ortağı İYİ partililer işini bilgiye, bilime ve akıla değil Allaha bırakmış.
 
İTTİFAKIN YERELE DAİR SÖYLEMİ YOK-BROŞÜRÜ YOK

Boztepe: Esenler’deki ittifak hazırcı, darmadağın ve iki tarafında seçmenleri veya gönüllüleri küstürüldü, bu durum sandığa yansıyacağa benziyor ve ittifakın Esenlerde ismi var ama başarısı olmayacak. Kimin ne yaptığını kimse bilmiyor. Yerel seçime gidiliyor ama ittifakın yerele dair bir söylemi yok, yerelle ilgili bir broşürleri  bile yok, adaylar kendi geçmişlerini anlatan kağıtlar yazmışlar. Bu kağıtları broşür diye halka sunuyorlar.  Genel merkezlerinin, İBB başkan adaylarının ve il başkanlarının gönderdiği broşürleri Dörtyol meydanında dağıtmakla meşgul oluyorlar. Daha ulaşılmayan mahalleler var, evlere ise ittifak uğramıyor veya uğrayacak ekipleri olmadığı ortada.
 

Boztepe:Stantların Görünümü “Darülaceze” eli ayağı düzgün birisini göremezsiniz, ittifakın genci, kadını yok. İttifak cephesinde neşe yok, moralsizlik ve yüzlerin asıklığını her yerde görebilirsiniz. Gülmeyen yüzler umut vermediği için partililerin çoğu psikolojik rahatsız. Stantlara nerede bir siyasi bilgisi olmayan, boşta gezen varsa yerleştirilmiş. Seçim komisyonu olmayan kadrolarla ve hazırlanan dost ve akrabaların oluşturduğu meclis üye listeleri iki tarafın partililerinin oy vermeyeceğiz kulislerini yaptığına şahit oldum.
 
CHP’LİLERİN SİYASİ HAYATINA RAHMET OKUNDU

Boztepe: Yerelle ilgili bilgisi olmayan kişiler ne yaptığını veya ne yapacağını bilmiyorlar ama yetkilendirilmişler. Bilgisi olanlara ise kimseden davet yok. Halbuki yerel seçimlerde siyasi partiler halka, Esenlerde yapılmayan ve yanlış yapılanları anlatmalı. Belediye Başkan adayı olan arkadaş, yapacaklarını projelendirerek el ilanları hazırlamalı. Mesela…Esnafa geçici ruhsatları, vatandaşa emlak vergilerindeki usulsüzlükleri, gençlere Eroksporu, futbol sahasını, yaşlılara donatı alanlarının ticarileşmesini, arsası, evi olanlara kentsel dönüşümü nasıl yapacağını, iş adamlarına ve müteahhitlere ihalelerin şeffaf olmadığını, geri dönüşümde olan yanlışları anlatmalı, anlatmak içinde broşürler hazırlamalı.
 

Boztepe:İttifak yanlış hesaplarla kuruldu ve siyasi duayenler yanlış hesaplar hüsran getireceğini söylüyorlar. Daha önceki seçimlerde, CHP’nin ikinci olduğu Esenler İyi Parti’ye bırakılması akıllı bir duruş değildir. İttifak CHP içinde tartışmalar fazlasıyla varken bu birleşme tartışmaları getirdiği gibi ayrışmayı da getirdi. Oy vermeyeceğiz diyenler bayağı fazla. Görünen şu İyi Parti avantajlı CHP İlçe başkanı ve yönetimi sayesinde Esenlerde CHP’lilerin siyasi hayatına rahmet okundu, siyası defteri kapanmış oldu. İki Parti’nin merkez yönetimlerinin ittifak kararları, yerel teşkilatlarda küsmeleri, toplu istifaları ve kavgaları beraberinde getirdi. Yazık oldu Esenlere, Yazık ettiler ülkenin geleceğine ve umut bekleyenlere” dedi.      
   

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli