Esenler'de CHP 19 Mayısı Coşkuyla Kutladı

Esenler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 94. yıldönümü, 19 Mayı




Esenler’de CHP 19 Mayısı Coşkuyla Kutladı…

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 94. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında çeşitli törenlerle kutlandı.

Esenlerdeki kutlamalar ise diğer resmi bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da iki başlı kutlandı.Geçmişte ki AKP İktidarının dayatmaları ile gelenekleşmiş hale gelen Cumhuriyet değerlerine saygısızlık devam etti. Sabahleyin düzenlenen törende Kaymakam,Belediye Başkanı tören alanında yoktu. Belediye Başkanı Göksu; işlerinin yoğunluğu dolayısı ile kutlamalara katılmadı, Belediye binasında nikâh kıydı. İlk ve orta öğretim okullarında 19 Mayıs bayramı kutlanmadı, bir okulumuzda yapılan törende ise Cumhuriyet Meydanında olduğu gibi halktan kimse yoktu.
 

Öğle saatlerinde CHP Esenler ilçesinin organize ettiği kutlamalarda sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah ki kutlamalara nazaran daha kalabalık bir katılım sağlandı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan İlçe Başkanı Halil Özden gençlerin bayramını kutladı. Özden “19 Mayıs mesajında, “Atatürk’ün bayramın yanı sıra Cumhuriyet’i de emanet ettiği gençler, her şeye rağmen, gururla teslim aldıkları ve sahiplendikleri emanete kararlılıkla sahip çıkıyorlar. Bundan 94 yıl önce 19 Mayıs 1919 da M.Kemal Atatürk’ün duygu ve hisleri ne ise bu gün benimde hislerim aynıdır. O gün işgal kuvvetleri vardı bu günde her tarafta ülkeyi işgal etmek isteyen içten ve dıştan saldırılar vardır. Ancak öyle bir gençliğimiz ve öyle bir halkımız vardır ki Cumhuriyeti bütün değerleri ile koruma ve kollama görevi almıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar yasaklar başka anlayışlar getirmek krallıklar getirmek hevesinde olanlar bu özlemde olanlar umduklarını bulamayacaklardır.









  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı