Esenler'de Bu Dernek Çok Tartışılacak

Esenler

Esenler’de yeni kurulan Adıyamanlılar Derneği üzerine tartışmalar başladı.

Esenler’de Bu Dernek Çok Tartışılacak

Esenler’de yeni kurulan Adıyamanlılar Derneği üzerine tartışmalar başladı.

Birkaç gün önce İstanbul’un Esenler ilçesinde kurulan ES-ADER yani Esenler Adıyamanlılar Derneği üzerinden ciddi tartışmaların yaşandığı bildiriliyor.
 
Yeni kurulan bu derneğe üye olan 15 kişiden sadece 3’ünün Esenler’de ikamet ettiğini bildiren ÇOĞ-DER Başkanı Nihat Saltaş bu duruma tepki gösterdi. Yaptığı açıklama ile tepkisini dile getiren Saltaş;  “Esenler ilçesinde Adıyaman adı altında bir dernek kurulmuştur. Kurulan derneğin yönetim kurulu listesindeki üyelere baktığınızda sadece 3 kişinin Esenler ilçesinde ikamet ettiğini görürsünüz.
Diğerlerinin hepsi başka semtlerde ikamet eden insanlardır. Kaldı ki Esenler’ de bir dernek kurulacaksa öncelikle Esenler ilçesinde oturan Adıyamanlılara danışılması ve onlarla birlikte hareket edilmesi gereklidir. Ancak yangından mal kaçırırcasına kurulan bu dernek sanki bir partinin arka bahçesi olarak kullanılıp siyasi rantlara alet edilecektir.

Kimse Adıyaman ve Adıyamanlıyı o veya bu partiye yem edemeyecektir. Siyasi çıkar peşinde koşanlar varsa gidip açık açık siyaset yapsınlar. Buna dernek ve Adıyamanlıyı alet etmesinler. Esenlerde faaliyet gösteren Adıyaman iline ait altı dernek mevcuttur. Adıyaman Sincik Sakız Derneği, Adıyaman Sincik Derneği, Adıyaman Sincik Yarpuzlu Köyü Derneği, Adıyaman Esenlerler Besnililer Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği dir. Yine biz Adıyaman ÇOĞ-DER’ inde aralarında bulunduğu derneklerin bu oluşumdan haberleri olmamıştır. Ben şahsen bunlardan dört dernekle görüştüm. konuyla ilgili haberlerinin olmadığını ifade ettiler. Bu nasıl oluyor da Esenler Adıyaman Derneği kuruluyor Esenlerde ki Adıyamanlıların haberi olmuyor ” Dedi.
 
Kısa adı ES-ADER olan Esenler Adıyamanlılar Derneğinin kuruluşuyla beraber başlayan tartışmaların nereye varacağı şimdilik merak konusu.
 

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli